STAP-budget

Ontvang €1000 subsidie op een opleiding!

Voordelig studeren met het STAP-budget

Een opleiding volgen om jezelf te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie) wordt dat een stuk makkelijker. Ook bij de Vastgoedstyling Opleiding kun je subsidie ontvangen.


Je krijgt van de overheid maximaal €1000 incl. BTW (= €826,44 ex. BTW) vergoed.
Alle cursusprijzen op deze site zijn exclusief BTW. Je krijgt bij ons dus een cursusbedrag van maximaal €826,44 excl. BTW vergoed.


De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd: Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd en hebt een DigiD.
  • Werksituatie: Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Startdatum: De training start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd.
  • Inschrijving: Je bent nog niet ingeschreven voor de cursus die je met het STAP-budget bij ons wilt volgen. 
  • Andere subsidies: Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Zo ontvang jij het STAP-budget!

Kies je opleiding 

Bepaal welke cursus je bij de Vastgoedstyling Opleiding wilt volgen. Je kunt een keuze maken uit één van de volgende trainingen (de genoemde bedragen zijn excl. BTW):

- Opleiding Vastgoedstylist Pro (€1297) of Expert (€1897): start 11 september 2023

- Cursus Vastgoedfotografie incl. Floorplanner en MasterClass 360º-fotografie (€894): start 28 augustus of 25 september 2023

STAP-aanmeldbewijs aanvragen

Vraag het STAP-aanmeldbewijs aan voor de gekozen training via onderstaande knop. 

(Je zit dan nog nergens aan vast. Als jouw subsidie is goedgekeurd door het UWV ontvang je van ons een link om je definitief voor de training aan te melden.)

Aanvraag indienen bij UWV

Ga maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend.
Download hier de handleiding en zorg dat je op tijd inlogt, de STAP-budgetten zijn zeer snel vergeven!

Start met jouw opleiding

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijgen wij ook automatisch bericht. Je ontvangt dan van ons een mail om jouw inschrijving voor de door jouw gekozen cursus definitief te maken. De Vastgoedstyling Opleiding ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met jouw opleidingskosten.

Via de mail ontvang je binnenkort het STAP-aanmeldbewijs. Je zit dan nog nergens aan vast. Het STAP-aanmeldbewijs heb je nodig om het STAP-budget bij het UWV aan te vragen. Als het STAP-budget aan jou is toegekend door het UWV, kun jij je definitief inschrijven voor een cursus.

                   

Vragen over het STAP-budget?

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie.
Met het STAP-budget kan bij het UWV subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

In 2023 zijn er verschillende aanvraagrondes. Regelmatig start er een nieuw aanvraagtijdvak. We adviseren je om op de datum van de eerstvolgende aanvraagronde, bij je computer te zitten. Het aantal STAP-budgetten is beperkt en snel vergeven. OP=OP!
De eerstvolgende aanvraagronde is maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur.

Wat als een opleiding duurder is dan €1000 (incl. BTW)?

Het STAP-budget bedraagt maximaal €1000 (incl. BTW). Aangezien onze opleidingen worden aangeboden exclusief BTW, betekent dat maximaal €826,44 door het STAP-budget wordt vergoed. Is een door jou gekozen opleiding hoger dan dit bedrag? Dan dien jij het verschil nog aan ons te betalen.

Een rekenvoorbeeld:
De Opleiding Vastgoedstylist Pro kost €1297. Het bedrag dat je nog zelf moet betalen: €1297 - €826,44 = € 470,56 (ex. BTW)

Ik ben al ingeschreven voor cursus, kan ik hiervoor alsnog een STAP-budget aanvragen?

Indien jij je hebt ingeschreven voor een cursus, dan kun je daar met terugwerkende kracht geen STAP-budget ontvangen.

Kan ik meerdere cursussen combineren binnen het STAP-budget?

Nee, dat mag niet. Je hebt recht op slechts 1 opleiding. Wij hebben voor jou een selectie van opleidingen gemaakt, waarmee je optimaal gebruik kunt maken van het STAP-budget.

Kan ik vaker het STAP-budget aanvragen?

Ja, maar je kunt slechts één keer per jaar het STAP-budget ontvangen. Lukt het je de eerste keer niet om door de aanvraagprocedure bij het UWV te komen of wordt jouw aanvraag afgekeurd, dan kun je het de volgende ronde opnieuw proberen. Je dient dan wel een nieuw STAP-aanmeldbewijs voor de volgende ronden bij ons aan te vragen.

Ik ben al begonnen aan mijn opleiding. Kan ik STAP-budget aanvragen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer een opleiding al is begonnen, kan STAP-budget niet meer worden aangevraagd. Dit geldt ook voor opleidingen die zijn gestart voor de invoering van het STAP-budget.

Wat gebeurt er als ik de opleiding niet kan volgen of niet kan afronden?

Als je de opleiding om welke reden dan ook niet kan volgen of afronden, dan heb je geen recht op subsidie.
Als opleider krijgen wij het STAP-budget als voorschot betaald. Na afloop van de opleiding wordt gecontroleerd of jij de opleiding hebt voltooid. Als wij namens jou de subsidie niet definitief krijgen, ontvang je van ons een factuur van €1000 incl. BTW die je zelf dient te voldoen.

Is mijn plek in een opleiding gereserveerd als ik het STAP-aanmeldbewijs aanvraag?

Nee, het STAP-aanmeldbewijs heb je nodig om bij het UWV het STAP-budget aan te vragen. Nadat die aanvraag door het UWV is goedgekeurd, ontvang je van ons een speciale inschrijvingslink waarmee je een plek in een opleiding kunt reserveren. Met de aanvraag van een STAP-aanmeldbewijs zit je dus nog nergens aan vast, maar heb je ook nog geen plek in een opleiding gereserveerd.

Wachten op goedkeuring op STAP-budget of meteen voor een opleiding aanmelden?

Natuurlijk is het een enorme meevaller als je een cursus voordelig kunt volgen m.b.v. het STAP-budget. De budgetten zijn echter snel op, dus reken er niet meteen op dat jouw aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd.
Wij zijn van mening dat je jouw toekomst niet door de overheid (UWV) moet laten bepalen. Als jij wilt starten met het leren van een nieuw vak, houd het heft dan in eigen handen. Trek je eigen plan en blijf niet wachten op anderen. De investering in jezelf verdien je hoe dan ook dubbel en dwars weer terug!

Zijn zakelijke studiekosten nog aftrekbaar?

Jazeker! Als ondernemer kun je nog steeds jouw zakelijke studiekosten aftrekken van de winst. Ben je ondernemer en dekt het STAP-budget niet alle kosten van de opleiding? Het bedrag boven de €1000 subsidie kun je nog zakelijk aftrekken.