STAP-budget

Ontvang €1000 subsidie op een opleiding!

Voordelig studeren met het STAP-budget

Een opleiding volgen om jezelf te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie) wordt dat een stuk makkelijker. Ook bij de Vastgoedstyling Opleiding kun je subsidie ontvangen.


Je krijgt van de overheid maximaal €1000 incl. BTW (= €826,44 ex. BTW) vergoed.
Alle cursusprijzen op deze site zijn exclusief BTW. Je krijgt bij ons dus een cursusbedrag van maximaal €826,44 excl. BTW vergoed.


De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd: Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd en hebt een DigiD.
  • Werksituatie: Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Startdatum: De training start minimaal 4 weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk voor 30 november. Voorbeeld: vraag je op 1 september STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 30 september en 30 november starten.
  • Andere subsidies: Je ontvangt geen andere financiering op het gebied van onderwijs.
  • Eén keer per jaar. Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Zo ontvang jij het STAP-budget!

Kies je opleiding 

Bepaal welke cursus je bij de Vastgoedstyling Opleiding wilt volgen. Je kunt een keuze maken uit één van de volgende trainingen (de genoemde bedragen zijn excl. BTW):

- Opleiding Vastgoedstylist Pro (€1297), Expert (€1897), of Business (€2497)

- Cursus Vastgoedfotografie incl. Floorplanner en MasterClas 360º-fotografie (€894)

- Programma Ondernemen in Vastgoedpresentatie (€797)

STAP-aanmeldbewijs aanvragen

Vraag het STAP-aanmeldbewijs aan voor de gekozen training via onderstaande knop. 

(Je zit dan nog nergens aan vast. Als jouw subsidie is goedgekeurd door het UWV ontvang je van ons een link om je definitief voor de training aan te melden.)

Aanvraag indienen bij UWV

Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Je ontvangt van UWV bericht als het STAP-budget is toegekend. De start van de eerstvolgende aanvraagtermijn is op 1 september om 10.00 uur.
Download hier de handleiding en zorg dat je op tijd inlogt, de STAP-budgetten zijn zeer snel vergeven!

Start met jouw opleiding

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan krijgen wij ook automatisch bericht en maken we jouw inschrijving definitief. De Vastgoedstyling Opleiding ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met jouw opleidingskosten.

Via de mail ontvang je binnenkort het STAP-aanmeldbewijs. Je zit dan nog nergens aan vast. Het STAP-aanmeldbewijs heb je nodig om het STAP-budget vanaf 1 september bij het UWV aan te vragen.

                   

Vragen over het STAP-budget?

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie.
Met het STAP-budget kan bij het UWV subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. We adviseren je om op de datum van de eerstvolgende aanvraagronde, bij je computer te zitten. Het aantal STAP-budgetten is beperkt en snel vergeven. OP=OP!
De eerstvolgende aanvraagrondes zijn:
- 1 september om 10:00 uur
- 1 november 10:00 uur

Ik ben al begonnen aan mijn opleiding. Kan ik STAP-budget aanvragen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Wanneer een opleiding al is begonnen, kan STAP-budget niet meer worden aangevraagd. Dit geldt ook voor opleidingen die zijn gestart voor de invoering van het STAP-budget.

Wat als een opleiding duurder is dan €1000 (incl. BTW)?

Het STAP-budget bedraagt maximaal €1000 (incl. BTW). Aangezien onze opleidingen worden aangeboden exclusief BTW, betekent dat maximaal €826,44 door het STAP-budget wordt vergoed. Is een door jou gekozen opleiding hoger dan dit bedrag? Dan dien jij het verschil nog aan ons te betalen.

Een rekenvoorbeeld:
De Opleiding Vastgoedstylist Pro kost €1297. Het bedrag dat je nog zelf moet betalen: €1297 - €826,44 = € 470,56 (ex. BTW)

Kan ik meerdere cursussen combineren binnen het STAP-budget?

Nee, dat mag niet. Je hebt recht op slechts 1 opleiding. Wij hebben voor jou een selectie van opleidingen gemaakt, waarmee je optimaal gebruik kunt maken van het STAP-budget.

Kan ik vaker het STAP-budget aanvragen?

Ja, maar je kunt slechts één keer per jaar het STAP-budget ontvangen. Lukt het je de eerste keer niet om door de aanvraagprocedure bij het UWV te komen of wordt jouw aanvraag afgekeurd, dan kun je het de volgende ronde opnieuw proberen.

Wat gebeurt er als ik de scholing niet kan volgen of niet kan afronden?

Als je de scholing niet kan volgen of niet kan afronden, dan bestaat er geen recht op subsidie. Indien UWV de subsidie niet definitief heeft toegekend, ontvang je van ons een factuur, die je zelf dient te voldoen.

Zijn zakelijke studiekosten nog aftrekbaar?

Jazeker! Als ondernemer kun je nog steeds jouw zakelijke studiekosten aftrekken van de winst. Ben je ondernemer en dekt het STAP-budget niet alle kosten van de opleiding? Het bedrag boven de €1000 subsidie kun je nog zakelijk aftrekken.