arrow_drop_up arrow_drop_down

Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

Waarna je professioneel aan de slag kunt als vastgoedfotograaf

Ja, ik meld me meteen aan! 

 

E-learning & praktijkdagen

unieke combinatie van online leren in je eigen tijd en oefenen in de groep met vastgoedfotografie

Professionele docenten
les van 2 praktijkervaren vastgoedfotografen die meer dan 1000 woningen hebben gefotografeerd

Nabewerken in Lightroom
het software programma waarmee je jouw foto's  nabewerkt voor een professioneel resultaat

De perfecte combi: 

vastgoedstyling & fotografie

"Onze bedrijven zijn pas echt succesvol geworden toen we aan de slag gingen met woningfotografie.

Samen hebben we meer dan 1000 woningen gefotografeerd voor de verkoop. En nog steeds blijkt woningfotografie de binnenkomer te zijn bij veel van onze opdrachten.

De combinatie van vastgoedstyling en woningfotografie maakt dat je zeer aantrekkelijke plaatjes kunt maken van woningen, zowel voor de verkoop als voor de verhuur. Hierdoor ben je heel waardevol voor je klanten (makelaars en huiseigenaren)."

Vastgoedfotografie, de binnenkomer!

Met vastgoedfotografie kun je eenvoudig je dienstenpakket uitbreiden en daarmee je omzet verhogen

In de praktijk blijkt regelmatig dat makelaars en huiseigenaren denken dat er voor de verkoop van hun woning geen vastgoedstylist nodig is. Een huis klaar maken voor de verkoop kunnen ze zelf, tenminste dat denken ze ;-).
Wel schakelen ze altijd een professional in voor de fotografie van een woning. Vastgoedfotografie blijkt de binnenkomer te zijn bij zowel makelaars als huiseigenaren, waarmee jij je diensten als vastgoedstylist kunt verkopen. Eigenlijk heel logisch, want zo heeft de verkoper maar één partij nodig om de woning voor de verkoop gereed te maken.

Juist omdat een vastgoedstylist de kennis en gevoel voor styling heeft, meer dan een ‘gewone’ professionele fotograaf, zijn de woningfoto's van vastgoedstylisten aantrekkelijker. 

Na het volgen van de Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

 • heb je de juiste foto-apparatuur in huis waarmee je professionele woningreportages kunt maken
 • bedien je je eigen apparatuur blindelings en kun je voor iedere situatie je camera op de juiste wijze instellen
 • maak je zowel binnen als buiten prachtige woningfoto's
 • weet je hoe je efficiënt en binnen de gestelde tijd een woning voor de verkoop fotografeert
 • kun je iedere ruimte in een woning met natuurlijk daglicht perfect in beeld brengen
 • onderscheid je je van je concurrent vanwege de optimale combinatie van vastgoedstyling & fotografie
 • heeft Lightroom geen geheimen meer voor jou en kun je iedere foto professioneel nabewerken
 • kun je aan de slag als professioneel vastgoedfotograaf en kun je een complete fotoreportage voor Funda afleveren
 • ben je in staat vakantiewoningen voor de verhuur aantrekkelijk te fotograferen

Vastgoedfotografie & Nabewerking

De 5-weekse cursus is als volgt opgebouwd
(iedere week krijg je online toegang tot een lesmodule)

Week 1:

Cameravaardigheden

In de eerste week leer jij je  eigen camera door en door kennen. Je raakt vertrouwt met je eigen apparatuur. Je ontdekt  waar alle belangrijke instellingen voor een woningfotograaf zitten. Met onze hulp en informatie kies je voordelig de juiste foto-apparatuur en handige accessoires, waarmee jij als professioneel vastgoedfotograaf aan de slag kunt.

Week 2:

Basiskennis fotografie

In de tweede module leer jij de basis over de belichtingsdriehoek, zodat je begrijpt op welke wijze je foto's op de juiste manier kunt belichten. Je ontdekt verschillende camerastandpunten speciaal voor vastgoedfotografie, zodat je interessante en aantrekkelijke foto's maakt die jou onderscheiden van de concurrent. Daarnaast leer je meer over de techniek van RAW-bestanden en kun je met HDR-fotografie aan de slag.

Week 3:

Voorbereiding fotoshoot

In de 3e week leer je zelfstandig woningfoto's te maken. Hoe jij je als fotograaf optimaal kunt voorbereiden op een fotoshoot, zodat een woning efficiënt en aantrekkelijk door jou wordt gefotografeerd. Verder verdiep je je in de verschillende mogelijkheden die Funda biedt op het gebied van woningpresentatie. En met welke presentatieproducten je naast fotografie je klanten kunt helpen.

Week 4:

In de praktijk

Tijdens de 4e module vindt de praktijkdag plaats. Je gaat op die dag onder professionele begeleiding binnen- en buitenfoto's maken van een woning (in Culemborg), zodat je ervaring opdoet met een echte fotoshoot. Je ontdekt vanuit welke hoeken en welke ruimtes je het beste kunt fotograferen. Je krijgt tips uit de praktijk, waarmee jij meteen aan de slag kunt als vastgoedfotograaf. Ook weet je na deze dag hoe hoogtefotografie en 360º-fotografie werkt.

Week 5:

Nabewerken

In de 5e module leer jij jouw foto's nabewerken met behulp van Adobe Lightroom Classic voor een fantastisch eindresultaat. Je weet hoe je de gemaakte foto's importeert en opslaat in de bibliotheek. En hoe je de nabewerkte foto's exporteert in het juiste formaat, inclusief copyright teksten. Deze foto's kun jij aan je klanten en makelaar opleveren, zodat die meteen op Funda worden geplaatst.

Optie 1: 

Snelcursus Floorplanner

Wil je ook plattegronden m.b.v. Floorplanner voor Funda leren tekenen? Of gave 3D artist impressions leren maken? Bestel dan voordelig de Snelcursus Floorplanner erbij. Een waardevolle uitbreiding van je vaardigheden als professioneel vastgoedfotograaf!

Optie 2: 

Opleiding Vastgoedstylist 'DIY'

Ben je geen vastgoedstylist, maar wil je wel kennis over dit vakgebied vergaren? Heel slim! Je leert in de Opleiding Vastgoedstylist alle ruimtes in een huis, maar ook de woning zelf, aantrekkelijker in beeld te brengen. Een waardevolle uitbreiding van je vaardigheden als professioneel vastgoedfotograaf! Ook als je vakantiewoningen voor de verhuur wilt presenteren.

Naast online leren ook oefenen in de praktijk!

Praktijkdag Fotografie

In deze cursus zit één praktijkdag waar je onder begeleiding van 2 professionele vastgoedfotografen gaat oefenen met woningfotografie. Deze dag vindt plaats in Culemborg tijdens de 4e week van de cursus. Je gaat aan de slag met zowel buiten- als binnenfotografie.
Op deze dag krijg je tevens een demonstratie hoogte- en 360º-fotografie en video.

Praktische info

 • Start: de cursus start de 1e dag met een online Zoom-sessie om 9:00 uur
 • Studiebelasting: we adviseren 2 dagdelen per week te reserveren
 • Groepswebinars: Tijdens de cursus worden er 3 online sessies georganiseerd waarin je live vragen kunt stellen aan de docenten.
 • Inhoud cursus:  5 lesmodules inclusief praktijkdag (in totaal 5 weken)
 • Lessen: bestaan uit video's & werkbladen die samen een compleet naslagwerk van de theorielessen vormen 
 • Vastgoedstyling Community: Je hebt 13 weken toegang tot alle lessen in de online leeromgeving 
 • Professionele begeleiding: 13 weken support van 2 docenten
 • Kenniswebinars: In de Vastgoedstyling Community kun de maandelijkse extra lessen over vastgoedpresentatie volgen
 • Praktijkdag: in Culemborg van 10:00 - 15:00 uur
 • Groepsgrootte: max. 6 deelnemers zodat er genoeg persoonlijke aandacht voor iedere cursist is
 • Docenten: Ursula Ouwerkerk & Liesbeth Oldeman ( beiden Keurmerkstylist Vastgoed en professioneel vastgoedfotograaf)

Deze cursisten gingen je voor...

Ook geschikt voor interieurstylisten

Als interieurstylist twijfelde ik of deze cursus wel geschikt voor mij was omdat ik geen vastgoedstylist ben. Ik wilde namelijk beter leren fotograferen zodat ik zelf mijn portfolio professioneel in beeld kan brengen. Ondanks dat het af en toe flink aanpoten was alle opdrachten te voltooien, is de cursus vastgoedfotografie mij heel goed bevallen. Ook omdat de docenten het verschil tussen interieur- en vastgoedfoto’s telkens duidelijk terug koppelden. Daarnaast is het fijn dat je na de cursus het lidmaatschap kunt verlengen, zodat ik toegang tot alle lessen en support houd. Vol vertrouwen ga ik nu aan de slag met de fotografie van mijn projecten voor mijn portfolio.

Mariëlle Claessens - Claessens Styling

Nu heb ik fotografie & nabewerking wel onder de knie

Na het volgen van een opleiding verkoopstyling was het voor mij heel snel duidelijk dat ik met fotografie door wilde. Ik heb eerst een masterclass fotografie gevolgd, maar dat was voor mij nog niet voldoende. Deze cursus sprak mij daarom meteen aan. Ik had wel moeite met de lessen over het nabewerken in Lightroom, ook omdat ik een leek ben op het gebied van computers. De vragen werden gelukkig snel via online support beantwoord. Voor mijn eindopdracht heb ik een woning, die ik volledig gerestyled had voor de verkoop, gefotografeerd voor Funda. Dat was een echt succes. Na een hele drukke Open Dag is de woning meteen boven de vraagprijs verkocht.

Susanne van der Sluis

Gratis adviesgesprek apparatuur & software 

Om deze cursus goed te kunnen volgen, heb je minimaal een digitale spiegelreflexcamera (Canon of Nikon) inclusief een groothoeklens (10-24mm) nodig. Daarnaast een stevig fotostatief waarop jouw camera eenvoudig kan worden bevestigd.


Voor het nabewerken van de foto's heb je Adobe Photoshop Lightroom Classic nodig (selecteer de optie Fotografielidmaatschap 20GB!!). Dit lidmaatschap kost €9,95 per maand (excl. BTW). In de cursus leggen we je uit waar en hoe je dit programma kunt installeren.


Twijfel je nog of jij de juiste apparatuur hebt of wil je advies over wat je moet aanschaffen? Zodra jij je voor deze cursus hebt aangemeld, kun je een gratis adviesgesprek met ons inplannen. Je krijgt persoonlijk advies welke apparatuur voor jou het meest geschikt is.

Gecertificeerd Vastgoedfotograaf

Na het succesvol afronden van de eindopdracht ben je gecertificeerd vastgoedfotograaf. Je ontvangt een certificaat en logo waarmee je laat zien dat jij een echte professional in vastgoedfotografie bent. Ook krijg je persoonlijke feedback, zodat je vol vertrouwen aan de slag gaat als professioneel vastgoedfotograaf. 

Tevens word je opgenomen in het Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals.

Schrijf je in voor de Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

Start op 15 februari 2021

6 plekken


Cursus Vastgoedfotografie€597

excl. BTW

 • Start op 15 februari 2021 (webinar om 09:00 uur)
 • 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 weken toegang online leeromgeving & support
 • Praktijkdag: donderdag 11 maart 2021 (in Culemborg)
 • Lightroom webinar: 29 maart 2021 om 11:00 uur
 • Afsluitingswebinar: 3 mei 2021 om 9:30 uur
 • BONUS: Gratis adviesgesprek foto-apparatuur

6 plekken

Cursus Vastgoedfotografie &

Snelcursus Floorplanner

€797

€697

excl. BTW

 • Start op 15 februari 2021 (webinar om 09:00 uur)
 • 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 weken toegang online leeromgeving & support
 • Praktijkdag: donderdag 11 maart 2021 (in Culemborg)
 • Lightroom webinar: 29 maart 2021 om 11:00 uur
 • Afsluitingswebinar: 3 mei 2021 om 9:30 uur
 • BONUS: Gratis adviesgesprek foto-apparatuur


INCLUSIEF
Snelcursus Floorplanner
(twv €197)

 • 13 weken toegang tot de Snelcursus Floorplanner
 • 4 korte lesmodules die in één keer beschikbaar zijn

 6 plekken

Cursus Vastgoedfotografie & Opleiding Vastgoedstylist DIY

€1094

€997

excl. BTW

 • Start op 15 februari 2021 (webinar om 09:00 uur)
 • 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 weken toegang online leeromgeving & support
 • Praktijkdag: donderdag 11 maart 2021 (in Culemborg)
 • Lightroom webinar: 29 maart 2021 om 11:00 uur
 • Afsluitingswebinar: 3 mei 2021 om 9:30 uur
 • BONUS: Gratis adviesgesprek foto-apparatuur


INCLUSIEF
Opleiding Vastgoedstylist 'DIY' variant (twv €497)

 • 13 weken toegang tot   Opleiding Vastgoedstylist DIY
 • 8 lesmodules die in één keer beschikbaar zijn
Let op!

De cursussen van 2020 zitten inmiddels vol. Wil je in de eerste maanden van 2021 deze cursus volgen, wacht dan niet te lang met inschrijven.

Hoe gaat aanmelden in zijn werk?

Als je op de bestelknop klikt, kom je in de veilige, online betaalomgeving. Daar kun je de cursus direct via iDeal betalen. Je ontvangt automatisch de factuur en alle informatie die je nodig hebt om op de aangegeven datum met de cursus te starten. Op dat moment is jouw plek in de cursus gegarandeerd!


Groetjes,

Ursula & Liesbeth

 

Nog vragen over de cursus vastgoedfotografie & nabewerking?

Hoeveel tijd moet ik per week reserveren voor deze cursus?

Wij adviseren je 2 dagdelen per week voor deze cursus te reserveren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw kennis van fotografie en je eigen camera. De laatste module (nabewerken) is een zeer uitgebreide module waarvoor je waarschijnlijk wat meer tijd moet reserveren. Omdat je 13 weken toegang behoudt tot alle lesvideo's, heb je voldoende tijd alle leerstof jezelf eigen te maken. Ook na de cursus kun je toegang tot alle lessen en support behouden door je abonnement op de Vastgoedstyling Community te verlengen.

Waar en wanneer vindt de Praktijkdag Vastgoedfotografie plaats?

De praktijkdag vastgoedfotografie vindt plaats van 10:00 - 15:00 uur aan de Lange Dreef 3b in Culemborg*. Na de inloop met koffie/thee starten we om 10:00 uur met het programma. 's Ochtends bespreken we kort de huiswerkopdrachten, nemen we een aantal theorielessen door en ga je de woning van binnen fotograferen. Na de lunch ga je buiten vastgoedfoto's maken en krijg je een demo over hoogte- en 360º- fotografie en het maken van woningvideo's. Aan het eind van de dag krijg je instructies over het gebruik van Adobe Lightroom en is er ruimte voor het stellen van de laatste vragen.
*) Afhankelijk van de corona-maatregelen zal de praktijkdag online worden georganiseerd.

Is een online cursus niet onpersoonlijk?

Nee hoor! We starten de cursus met een webinar waarin we elkaar zien en spreken. Tijdens de cursus ontmoet je je mede-cursisten live tijdens de praktijkdag. Daarnaast informeren we je ook over andere mogelijkheden om elkaar live te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups waar wij ook aanwezig zijn. Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons, wanneer ze vragen hadden of huiswerk wilden evalueren. Maar juist ook vanwege de vele videolessen, raak je zo bekend met onze stemmen, dat je ons op de manier ook echt een beetje leert (her)kennen ;-)

Ik ben interieurstylist, is deze cursus dan zinvol?

Deze cursus is zeker interessant voor interieurstylisten die zelf hun werk willen fotograferen. Bijvoorbeeld omdat ze op die manier beter de kwaliteit van de foto’s van hun werk kunnen bewaken. Of niet meer afhankelijk zijn van de agenda van de fotograaf. Het resultaat van deze cursus is dat jij veel sneller (en goedkoper!) je portfolio professioneel kunt presenteren.

Hoe lang bieden jullie cursisten support en ondersteuning?

De cursus duurt 5 weken. Je kunt en mag er langer over doen. Je krijgt namelijk 13 weken onbeperkt toegang tot de online leeromgeving (Vastgoedstyling Community) waar je alle videolessen kunt volgen. Heb je meer tijd nodig of wil je langer support van ons? Aan het eind van de cursus krijg je de mogelijkheid je lidmaatschap op de Vastgoedstyling Community te verlengen, zodat je langer toegang houdt tot de online leeromgeving en onze online hulp.

Wanneer kan ik starten met deze online cursus?

Aangezien deze cursus ook een praktijkdag bevat, start de opleiding een paar keer per jaar. Ondanks dat het een online cursus is, kun je niet iedere dag starten. Check dus goed de startdata zoals die op de website worden gecommuniceerd. Wil je graag meedoen? Jouw plek in een cursus is definitief zodra je je online hebt ingeschreven via deze pagina. Noteer dan meteen de praktijkdag in je agenda!

Leer ik in deze cursus ook met een (externe) flitser werken?

Nee, in deze cursus leer je je camera zo te bedienen dat je zonder ingebouwde of externe flitser kunt fotograferen. Je leert optimaal gebruik te maken van natuurlijk daglicht.

Leer ik ook foto's nabewerken?

Ja zeker! In deze cursus leer je in module 5 foto's nabewerken m.b.v. Adobe Lightroom. Via 'how-to' video's leer je stap voor stap hoe je foto's met Lightroom eenvoudig kunt nabewerken tot prachtige woningfoto's. Ook wordt er in de cursus een Lightroom webinar georganiseerd, waarin je al je vragen specifiek over dit onderwerp kunt stellen en waar de docenten je helpen het nabewerken van foto's onder de knie te krijgen.

Leer ik ook hoogtefoto's, 360º-foto's en video's maken?

Deze cursus richt zich puur op het maken van professionele 'standaard' vastgoedfoto's. In de praktijk blijkt dat je deze techniek eerst goed onder de knie dient te hebben voordat je verder gaat met 'specials'. Tijdens de Praktijkdag Vastgoedfotografie laten we wel zien met welke apparatuur wij werken en hoe je hoogtefoto's, 360º-foto's en video kunt maken. Wil je deze technieken ook leren? Dan kun je na deze cursus gerichte 1-op-1 lessen bij ons volgen.

Wanneer krijg ik het certificaat uitgereikt?

Na het volgen van de praktijkdag krijg je het certificaat uitgereikt. Rond je ook de eindopdracht af dan word je opgenomen in ons 'Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals'. De eindopdracht bestaat uit het maken en nabewerken van een aantal foto's (binnen en buiten). Op die manier kunnen wij goed beoordelen of jij in staat bent professionele woningfoto's af te leveren aan jouw klanten of te gebruiken voor je eigen portfolio. Met onze persoonlijke feedback kun jij vol vertrouwen aan de slag als professionele vastgoedfotograaf.

Welke apparatuur heb ik nodig om deze cursus te volgen?

Om deze cursus te volgen, heb je minimaal een digitale spiegelreflex camera en een statief nodig. Wil je meteen aan de slag als professioneel vastgoedfotograaf? Dan adviseren we je om ook een groothoeklens aan te schaffen. In de cursus worden alle accessoires die handig zijn voor vastgoedfotografen behandeld. Maar we geven je ook graag persoonlijk advies, zodat je geen miskoop doet. Deze cursus is inclusief een gratis adviesgesprek voor de juiste foto-apparatuur. Zodra je je hebt aangemeld voor deze cursus ontvang je een link waarmee je een adviesgesprek met ons kunt plannen. Je krijgt dan advies op maat afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Is deze cursus ook geschikt als ik vakantiewoningen voor de verhuur wil fotograferen?

Jazeker! Zowel voor de verhuur als voor de verkoop is het belangrijk om woningen aantrekkelijk te presenteren. Bij de presentatie van vakantiewoningen zal het accent nog meer liggen op het overbrengen van de juiste vakantiesfeer. In deze cursus leer je ook sfeer- en detailfoto's maken.
Wil je de vakantiewoningen ook mooi afstylen voordat je ze gaat fotograferen? kies dan voor de uitbreiding met de Opleiding Vastgoedstylist 'DIY'. Dan leer je ook hoe je (vakantie)woningen optimaal inricht voor de verkoop of verhuur.

Kan ik deze cursus ook volgen zonder professioneel vastgoedstylist te zijn/worden?

Zeker! Je hoeft geen professioneel vastgoedstylist te zijn om een succesvolle vastgoedfotograaf te worden. In de praktijk zien we echter wel dat vastgoedfotografen met kennis van vastgoedstyling veel aantrekkelijker foto's maken en daardoor waardevoller voor hun klanten zijn. Vandaar dat we ook de Cursus Vastgoedfotografie inclusief Vastgoedstyling aanbieden. Tegelijkertijd met de Cursus Vastgoedfotografie krijg je dan 13 weken de tijd om je kennis op het gebied van Vastgoedstyling bij te spijkeren door de Opleiding Vastgoedstylist 'Do-It-Yourself' variant te volgen.

Onze garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat deze cursus enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% niet goed, geld terug garantie. Meld je aan en doe de eerste week volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze cursus, stuur je ons uiterlijk 1 week na de start van de cursus een bericht en wij storten het bedrag, eventueel na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. 

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. Op je inschrijving voor deze cursus is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving, zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen (mits de cursus nog niet is aangevangen).

Cookies?