Cursus VASTGOED FOTOGRAFIE en NABEWERKING
arrow_drop_up arrow_drop_down

Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

Waarna je professioneel aan de slag kunt als vastgoedfotograaf

Let op! 


De cursus die start op 7 oktober zit helemaal vol. Binnenkort kun je je aanmelden voor de cursus die start in februari.

E-learning & praktijkdagen

unieke combinatie van online leren in je eigen tijd en oefenen in de groep met vastgoedfotografie

Professionele docenten
les van 2 praktijkervaren vastgoedfotografen die meer dan 1000 woningen hebben gefotografeerd

Nabewerken in Lightroom
het software programma waarmee je jouw foto's  nabewerkt voor een professioneel resultaat

Fotografie, juist voor vastgoedstylisten

"Onze bedrijven zijn pas echt succesvol geworden toen we aan de slag gingen met woningfotografie. Samen hebben we meer dan 1000 woningen gefotografeerd voor de verkoop. Nog steeds blijkt woningfotografie de binnenkomer te zijn bij veel van onze klanten. 

De combinatie van vastgoedstyling en woningfotografie maakt dat je super aantrekkelijke plaatjes maakt van woningen, waardoor je heel waardevol bent voor je klanten (makelaars en huiseigenaren)."

Vastgoedfotografie, de binnenkomer!

Met vastgoedfotografie kun je eenvoudig je dienstenpakket uitbreiden en daarmee je omzet verhogen

In de praktijk blijkt regelmatig dat makelaars en huiseigenaren denken dat er voor de verkoop van hun woning geen vastgoedstylist nodig is. Een huis klaar maken voor de verkoop kunnen ze zelf (denken ze).
Wel schakelen ze altijd een professional in voor de fotografie van een woning. Vastgoedfotografie blijkt de binnenkomer te zijn bij zowel makelaars als huiseigenaren, waarmee jij je diensten als vastgoedstylist kunt verkopen. Eigenlijk heel logisch, want zo heeft de verkoper maar één partij nodig om de woning voor de verkoop gereed te maken.

Juist omdat een vastgoedstylist de kennis en gevoel voor styling heeft, meer dan een ‘gewone’ professionele fotograaf, zijn de woningfoto's van vastgoedstylisten aantrekkelijker. 

Na de Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

 • heb je de juiste foto-apparatuur in huis waarmee je professionele woningreportages kunt maken
 • kun je je eigen apparatuur blindelings bedienen en voor iedere situatie op de juiste wijze instellen
 • weet je waaruit een optimale woningpresentatie voor Funda bestaat
 • kun je zowel binnen als buiten prachtige woningfoto's maken
 • heb je geleerd hoe je efficiënt en binnen de gestelde tijd een woning voor de verkoop fotografeert
 • kun je iedere ruimte in een woning met natuurlijk daglicht perfect in beeld brengen
 • onderscheid je je van je concurrent vanwege de optimale combinatie van vastgoedstyling & fotografie
 • heeft Lightroom geen geheimen meer voor jou en kun je iedere foto professioneel nabewerken

Vastgoedfotografie & Nabewerking

De 5-weekse cursus is als volgt opgebouwd:

Week 1:

Cameravaardigheden

Het resultaat van de eerste module is dat jij je eigen camera door en door kent. Je raakt zo vertrouwt met je eigen apparatuur, dat je precies weet waar alle belangrijke instellingen voor een vastgoedfotograaf zitten. Met onze hulp en informatie kies je voordelig de juiste foto-apparatuur en handige accessoires, waarmee jij professioneel aan de slag kunt.

Week 2:

Basiskennis fotografie

Na de tweede module weet jij wat de belichtingsdriehoek is en kun je die in alle situaties toepassen in je werk. Je kent de verschillende camerastandpunten speciaal voor vastgoedfotografie, zodat je interessante en aantrekkelijke foto's maakt die jou onderscheiden van de concurrent. Daarnaast weet je ook meer over de techniek van RAW-bestanden en kun je met HDR-fotografie aan de slag.

Week 3:

Voorbereiding fotoshoot

Na de 3e module weet je hoe jij met jouw woningpresentatie kunt scoren op Funda en welke presentatieproducten je nog meer kunt verkopen aan je klanten. Je leert om zelfstandig woningfoto's te maken. Maar ook hoe jij je optimaal kunt voorbereiden op een fotoshoot, zodat de woning efficiënt en aantrekkelijk door jou wordt gefotografeerd.

Week 4:

In de praktijk

In deze week vindt de praktijkdag plaats. Je gaat onder professionele begeleiding binnen- en buitenfoto's maken van een woning, zodat je ervaring opdoet met een echte fotoshoot. Je ontdekt vanuit welke hoeken en welke ruimtes je het beste kunt fotograferen. 

Je krijgt tips van ons uit de praktijk, waarmee jij meteen aan de slag kunt als fotograaf. Ook weet je na deze dag hoe hoogtefotografie en 360º-fotografie werkt.

Week 5:

Nabewerken

In de 5e module leer jij jouw foto's nabewerken met behulp van Adobe Lightroom Classic voor een fantastisch eindresultaat. Je weet hoe je de gemaakte foto's importeert en opslaat in de bibliotheek. En hoe je de nabewerkte foto's exporteert in het juiste formaat, inclusief copyright teksten. Deze foto's kun jij aan je klanten en makelaar opleveren, zodat die meteen op Funda worden geplaatst.

Naast e-learning ook oefenen in de praktijk!

Praktijkdag Fotografie

In de 5-weekse cursus zit 1 standaard één praktijkdag waarop je onder begeleiding van professionele vastgoedfotografen gaat oefenen met woningfotografie. Deze dag vindt plaats in de vierde week van de cursus. Je gaat aan de slag met zowel buiten- als binnenfotografie.
Op deze dag krijg je tevens een demonstratie hoogte- en 360º-fotografie.

Praktische info

 • Op 7 oktober 2019 start de cursus om 9:00 uur met een live webinar (deze opname kun je later terugkijken)
 • Studiebelasting: gemiddeld 2 dagdelen per week
 • 5-weekse cursus: bestaande uit 5 lesmodules inclusief praktijkdag Vastgoedfotografie
 • De lessen bestaan uit video's en werkbladen die samen een compleet naslagwerk van de cursus vormen 
 • Je krijgt 13 weken toegang tot de Vastgoedstyling Community (= online leeromgeving) en alle lessen
 • Je hebt 13 weken lang online professionele begeleiding van beide docenten
 • In de Vastgoedstyling Community kun je extra webinars over woningpresentatie volgen
 • De Praktijkdag Vastgoedfotografie vindt plaats in Culemborg op 31 oktober 2019 (09:30 - 14:30 uur)
 • De groepsgrootte: max. 6 deelnemers zodat er genoeg persoonlijke aandacht voor alle cursisten is
 • Docenten: Ursula Ouwerkerk & Liesbeth Oldeman (Keurmerkstylist Vastgoed en professioneel vastgoedfotograaf)

LET OP! Deze cursus wordt slechts een paar keer per jaar gegeven (februari, mei en oktober) VOL=VOL

Deze cursisten gingen je voor...

Ook geschikt voor interieurstylisten

Als interieurstylist twijfelde ik of deze cursus wel geschikt voor mij was omdat ik geen vastgoedstylist ben. Ik wilde namelijk beter leren fotograferen zodat ik zelf mijn portfolio professioneel in beeld kan brengen. Ondanks dat het af en toe flink aanpoten was alle opdrachten te voltooien, is de cursus vastgoedfotografie mij heel goed bevallen. Ook omdat de docenten het verschil tussen interieur- en vastgoedfoto’s telkens duidelijk terug koppelden. Daarnaast is het fijn dat je na de cursus het lidmaatschap kunt verlengen, zodat ik toegang tot alle lessen en support houd. Vol vertrouwen ga ik nu aan de slag met de fotografie van mijn projecten voor mijn portfolio.

Mariëlle Claessens - Claessens Styling

Nu heb ik fotografie & nabewerking wel onder de knie

Na het volgen van een opleiding verkoopstyling was het voor mij heel snel duidelijk dat ik met fotografie door wilde. Ik heb eerst een masterclass fotografie gevolgd, maar dat was voor mij nog niet voldoende. Deze cursus sprak mij daarom meteen aan. Ik had wel moeite met de lessen over het nabewerken in Lightroom, ook omdat ik een leek ben op het gebied van computers. De vragen werden gelukkig snel via online support beantwoord. Voor mijn eindopdracht heb ik een woning, die ik volledig gerestyled had voor de verkoop, gefotografeerd voor Funda. Dat was een echt succes. Na een hele drukke Open Dag is de woning meteen boven de vraagprijs verkocht.

Susanne van der Sluis

Gratis adviesgesprek apparatuur & software 

Om deze cursus goed te kunnen volgen, heb je minimaal een digitale spiegelreflexcamera (Canon of Nikon) inclusief een groothoeklens (10-24mm) nodig. Daarnaast een stevig fotostatief waarop jouw camera eenvoudig kan worden bevestigd.


Voor het nabewerken van de foto's heb je Adobe Photoshop Lightroom Classic nodig (selecteer de optie Fotografielidmaatschap 20GB!!). Dit lidmaatschap kost €9,95 per maand (excl. BTW). In de cursus leggen we je uit waar en hoe je dit programma kunt installeren.


Twijfel je nog of jij de juiste apparatuur hebt of wil je advies over wat je moet aanschaffen? Zodra jij je voor deze cursus hebt aangemeld, kun je een gratis adviesgesprek met ons inplannen. Je krijgt persoonlijk advies welke apparatuur voor jou het meest geschikt is.

Gecertificeerd Vastgoedfotograaf

Na het succesvol afronden van de eindopdracht ben je gecertificeerd vastgoedfotograaf. Je ontvangt ons certificaat en logo waarmee je laat zien dat jij een echte professional in vastgoedfotografie bent. Ook krijg je persoonlijke feedback van ons, zodat je vol vertrouwen aan de slag gaat als professioneel vastgoedfotograaf. 

Tevens word je opgenomen in ons Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals.

€ 597,-

Cursus Vastgoedfotografie

 • Start op 7 oktober 2019 (startwebinar om 09:00 uur)
 • 5-weekse cursus: 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 weken toegang leeromgeving & online support
 • Praktijkdag Vastgoedfotografie op 31-10-2019
 • Les van professionele vastgoedfotografen
 • Gecertificeerd vastgoedfotograaf
 • BONUS: Gratis adviesgesprek foto-apparatuur

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk, binnenkort wordt de inschrijving voor de volgende cursus (februari) geopend.

Hoe gaat aanmelden in zijn werk?

Als je op de bovenstaande knop klikt, kom je in de veilige, online betaalomgeving. Daar kun je de cursus direct via iDeal betalen. Je ontvangt automatisch de factuur en alle informatie die je nodig hebt om op 7 oktober 2019 te starten. Op dat moment is jouw plek in de cursus gegarandeerd!


Groetjes,

Ursula & Liesbeth


P.s.: Deze cursus wordt 3x per jaar (februari, mei en oktober) georganiseerd.

Nog vragen over de cursus vastgoedfotografie & nabewerking?

Hoeveel tijd moet ik per week reserveren voor deze cursus?

Wij adviseren je 2 dagdelen per week voor deze cursus te reserveren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw kennis van fotografie en je eigen camera. De laatste module (nabewerken) is een zeer uitgebreide module waarvoor je waarschijnlijk wat meer tijd moet reserveren. Omdat je 13 weken toegang behoudt tot alle lesvideo's, heb je voldoende tijd alle leerstof jezelf eigen te maken. Ook na de cursus kun je toegang tot alle lessen en support behouden door je abonnement op de Vastgoedstyling Community te verlengen.

Waar en wanneer vindt de Praktijkdag Vastgoedfotografie plaats?

De praktijkdag vastgoedfotografie vindt plaats van 9:30 - 14:30 uur aan de Lange Dreef 3b in Culemborg. Na de inloop met koffie/thee starten we om 9:30 uur met het programma. 's Ochtends bespreken we kort de huiswerkopdrachten en gaan we de woning zowel van binnen als buiten fotograferen. Na de lunch krijg je een demo over hoogte- en 360º- fotografie en het maken van woningvideo's en is er ruimte voor het stellen van de laatste vragen.

Is een online cursus niet onpersoonlijk?

Nee hoor! We starten de cursus met een live webinar waarin we elkaar zien en spreken. Tijdens de cursus ontmoet je je mede-cursisten tijdens de praktijkdag. Daarnaast informeren we je ook over andere mogelijkheden om elkaar live te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups waar wij ook aanwezig zijn. Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons, wanneer ze vragen hadden of huiswerk wilden evalueren. Maar juist ook vanwege de vele videolessen, raak je zo bekend met onze stemmen, dat je ons op de manier ook echt een beetje leert (her)kennen ;-)

Ik ben interieurstylist, is deze cursus dan zinvol?

Deze cursus is zeker interessant voor interieurstylisten die zelf hun werk willen fotograferen. Bijvoorbeeld omdat ze op die manier beter de kwaliteit van de foto’s van hun werk kunnen bewaken. Of niet meer afhankelijk zijn van de agenda van de fotograaf. Het resultaat van deze cursus is dat jij veel sneller (en goedkoper!) je portfolio professioneel kunt presenteren.

Hoe lang bieden jullie cursisten support en ondersteuning?

De cursus duurt 5 weken. Je kunt en mag er langer over doen. Je krijgt namelijk 13 weken onbeperkt toegang tot de online leeromgeving (Vastgoedstyling Community) waar je alle videolessen kunt volgen. Heb je meer tijd nodig of wil je langer support van ons? Aan het eind van de cursus krijg je de mogelijkheid je lidmaatschap op de Vastgoedstyling Community te verlengen, zodat je langer toegang houdt tot de online leeromgeving en onze online hulp.

Wanneer kan ik starten met deze online cursus?

Aangezien deze cursus ook een praktijkdag bevat, start de opleiding een paar keer per jaar. Ondanks dat het een online cursus is, kun je niet iedere dag starten. Check dus goed de startdata zoals die op de website worden gecommuniceerd. Wil je graag meedoen? Jouw plek in een cursus is definitief zodra je je online hebt ingeschreven via deze pagina. Noteer dan meteen de praktijkdag in je agenda!

Leer ik in deze cursus ook met een (externe) flitser werken?

Nee, in deze cursus leer je je camera zo te bedienen dat je zonder ingebouwde of externe flitser kunt fotograferen. Je leert optimaal gebruik te maken van natuurlijk daglicht.

Leer ik ook foto's nabewerken?

Ja zeker! In deze cursus leer je in module 5 foto's nabewerken m.b.v. Adobe Lightroom. Via 'how-to' video's leer je stap voor stap hoe je foto's met Lightroom eenvoudig kunt nabewerken tot prachtige woningfoto's.

Leer ik ook hoogtefoto's, 360º-foto's en video's maken?

Nee, deze cursus richt zich puur op het maken van professionele 'standaard' vastgoedfoto's. In de praktijk blijkt dat je deze techniek eerst goed onder de knie dient te hebben voordat je verder gaat met 'specials'. Tijdens de Praktijkdag Vastgoedfotografie laten we wel zien met welke apparatuur en hoe je deze speciale foto's en video kunt maken. Wil je deze technieken ook leren? Dan kun je na deze cursus gerichte MasterClasses bij ons volgen.

Wanneer krijg ik het certificaat uitgereikt?

Na het goed afronden van de eindopdracht krijg je van ons het certificaat uitgereikt en word je opgenomen in ons 'Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals'. De eindopdracht bestaat uit het maken en nabewerken van een aantal foto's. Op die manier kunnen wij goed beoordelen of jij in staat bent professionele foto's af te leveren aan jouw klanten of te gebruiken voor je eigen portfolio. Met onze persoonlijke feedback kun jij vol vertrouwen aan de slag als professionele vastgoedfotograaf.

Welke apparatuur heb ik nodig om deze cursus te volgen?

Om deze cursus te volgen, heb je minimaal een digitale spiegelreflex camera en een statief nodig. Wil je meteen aan de slag als professioneel vastgoedfotograaf? Dan adviseren we je om ook een groothoeklens aan te schaffen. In de cursus worden alle accessoires die handig zijn voor vastgoedfotografen behandeld. Maar we geven je ook graag persoonlijk advies, zodat je geen miskoop doet. Deze cursus is inclusief een gratis adviesgesprek voor de juiste foto-apparatuur. Zodra je je hebt aangemeld voor deze cursus ontvang je een link waarmee je een adviesgesprek met ons kunt plannen. Je krijgt dan advies op maat afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Onze garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat deze cursus enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% niet goed, geld terug garantie. Meld je aan en doe de eerste week volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze cursus, stuur je ons uiterlijk 1 week na de start van de cursus een bericht en wij storten het bedrag, eventueel na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. 

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. Op je inschrijving voor deze cursus is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving, zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen (mits de cursus nog niet is aangevangen).

Cookies?