Vastgoedstyling Opleiding: Cursus VASTGOED FOTOGRAFIE

Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

Ben je vastgoedstylist? Wil jij de door jou gestylde woningen voor de verkoop fantastisch op internet presenteren met je eigen foto's?

Leer dan nu professioneel woningen fotograferen en foto's nabewerken met Lightroom!

Ja, ik meld me meteen aan

E-learning + praktijk

In je eigen tijd online leren en je camera bedienen, zodat je tijdens de praktijkdag goed voorbereid aan de slag kunt.

Professioneel
Je krijgt les van 2 professionals die samen meer dan 700 woningen hebben gefotografeerd.

Fotografie & Nabewerking
Leer woningen & interieurs fotograferen met je eigen apparatuur en zet de puntjes op "i" met nabewerking.

"Onze bedrijven zijn pas echt succesvol geworden toen we aan de slag gingen met woningfotografie. Samen hebben we meer dan 750 woningen gefotografeerd voor de verkoop en nog steeds blijkt woningfotografie de binnenkomer te zijn bij veel van onze klanten. Juist de combinatie van vastgoedstyling en woningfotografie maakt dat je heel waardevol bent voor makelaars en verkopers."Vastgoedfotografie, de binnerkomer!    


Met vastgoedfotografie kun je eenvoudig je dienstenpakket uitbreiden en daarmee je omzet verhogen.


  

fotografie

In de praktijk blijkt regelmatig dat makelaars en huiseigenaren denken dat voor de verkoop van hun woning geen vastgoedstylist nodig is. Een huis klaar maken voor de verkoop kunnen ze zelf.

Tegenwoordig schakelen ze wel altijd een professional in voor de fotografie van een woning. Vastgoedfotografie blijkt in de praktijk de binnenkomer te zijn bij zowel makelaars als huiseigenaars. Dat is ook heel praktisch, want zo heeft de verkoper maar één partij nodig om de woning voor de verkooppresentatie gereed te maken.


Aangezien een vastgoedstylist verstand heeft en gevoel voor styling heeft, meer dan een ‘gewone’ professionele fotograaf, zijn de woningfoto's van vastgoedstylisten aantrekkelijker. 

Inhoud Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking

E-learning in combinatie met een praktijkdag

 • Het e-learning gedeelte bestaat uit 5 lesmodules met video's, werkbladen en huiswerkopdrachten. 
 • Deze 5 lesmodules staan wekelijks voor je klaar in een online leeromgeving.
 • De praktijkdag vindt in de 4e week (Module 4) plaats in Culemborg.
 • De cursus duurt 5 weken, maar je hebt 13 weken de tijd om de cursus af te ronden. 
 • Je krijgt 13 weken toegang tot de Vastgoedstyling Community voor al je vragen en support.
 • De docenten zijn beide ervaren vastgoedfotografen die jou de kneepjes van het vak leren.
 • Na het voltooien van de eindopdracht ontvang je het certificaat van deelname.

Week 1:

Cameravaardigheden

Je gaat aan de slag met je eigen camera en leert 'm door en door kennen. Het resultaat is dat je vertrouwd raakt met je eigen apparatuur en weet waar alle belangrijke knopjes voor een vastgoedfotograaf zitten. Je leert werken met de verschillende standen (M/A/S/P/Auto), het menu, iso, sluitertijden en diafragma.

Maar ook laten we je zien welke apparatuur een vastgoedfotograaf minimaal dient te bezitten en welke accessoires optioneel zijn.


Week 2:

Basiskennis fotografie

In de 2e week ontdek je waar je de verschillende instellingen op je camera voor nodig hebt. Wat de belichtingsdriehoek is en hoe je die kunt toepassen in je werk. Verder behandelen we verschillende camerastandpunten speciaal voor vastgoedfotografie. Op die manier leer je interessante en aantrekkelijke foto's te maken, waar kopers graag naar kijken. Ook leer je meer over de techniek op het gebied van RAW-bestanden en HDR-fotografie.

Week 3:

Voorbereiding fotoshoot

Je leert in deze module wat belangrijk is voor een optimale presentatie op internet. We geven je tips hoe jij je kunt voorbereiden op de praktijk. Je ontdekt wat jij minimaal nodig hebt tijdens een fotoshoot. Daarnaast leer je hoe jij je klant het beste kunt klaar stomen voor een fotoshoot, zodat de woning klaar is voor de fotografie en jij efficiënt de woning kunt fotograferen.

Week 4:

In de praktijk

In deze week vindt de praktijkdag plaats. Je gaat zelf binnen- en buitenfoto's maken van een woning. Je leert welke instellingen wel en niet werken en hoe en uit welke hoek je bepaalde ruimtes het beste kunt fotograferen. 

Wij geven je tips uit de praktijk, zodat jij precies weet hoe je efficiënt een complete fotoreportage van een woning maakt. Ter inspiratie laten wij ook zien hoe hoogtefotografie werkt.

Week 5:

Nabewerken

In de laatste module leer je hoe jij foto's efficiënt kunt nabewerken voor het optimale plaatje. Je gaat werken met Lightroom. Je leert hoe je foto's importeert en opslaat in de bibliotheek. Vervolgens laten wij stap-voor-stap zien hoe je van ruwe foto's in Lightroom professionele woningfoto's maakt en zo een prachtig eindresultaat creëert. Tenslotte leer je de foto's exporteren in het juiste formaat, inclusief copyright teksten, zodat ze helemaal klaar zijn voor plaatsing op Funda.

Praktische info

 • Op 5 maart 2018 start de cursus om 9:00 uur met een live webinar (de opname kun je later terug kijken)
 • 5 Weekse cursus: bestaande uit 5 lesmodules (video's en werkbladen) inclusief praktijkdag
 • 13 weken lidmaatschap bij de Vastgoedstyling Community
 • Online support & lesmodules in een besloten gedeelte in de Vastgoedstyling Community
 • In de Vastgoedstyling Community kun je extra webinars over woningpresentatie volgen
 • De praktijkdag vindt plaats in Culemborg op 29 maart 2018 (van 9:30 - 14:00 uur, incl. lunch)
 • De groepsgrootte bedraagt 3-6 deelnemers, zodat er genoeg individuele aandacht is
 • Docenten: Ursula Ouwerkerk & Liesbeth Oldeman

LET OP! Deze cursus wordt slechts een paar keer per jaar gegeven (maart,  juni en oktober).

Deze cursisten gingen je voor....

Ook geschikt voor interieurstylisten!

Als interieurstylist twijfelde ik of deze cursus wel geschikt voor mij was omdat ik geen vastgoedstylist ben. Ik wilde namelijk beter leren fotograferen zodat ik zelf mijn portfolio professioneel in beeld kan brengen. Ondanks dat het af en toe flink aanpoten was alle opdrachten te voltooien, is de cursus vastgoedfotografie mij heel goed bevallen. Ook omdat de docenten het verschil tussen interieur- en vastgoedfoto’s telkens duidelijk terug koppelden. Daarnaast is het fijn dat je na de cursus het lidmaatschap kunt verlengen, zodat ik toegang tot alle lessen en support houd. Vol vertrouwen ga ik nu aan de slag met de fotografie van mijn projecten voor mijn portfolio.

Mariëlle Claessens - Claessens Styling

Nu heb ik fotografie & nabewerking wel onder de knie!

Na het volgen van een opleiding verkoopstyling was het voor mij heel snel duidelijk dat ik met fotografie door wilde. Ik heb eerst een masterclass fotografie gevolgd, maar dat was voor mij nog niet voldoende. Deze cursus sprak mij daarom meteen aan. Ik had wel moeite met de lessen over het nabewerken in Lightroom, ook omdat ik een leek ben op het gebied van computers. De vragen werden gelukkig snel via online support beantwoord. Voor mijn eindopdracht heb ik een woning, die ik volledig gerestyled had voor de verkoop, gefotografeerd voor Funda. Dat was een echt succes. Na een hele drukke Open Dag is de woning meteen boven de vraagprijs verkocht.

Susanne van der Sluis

Welke apparatuur & software heb je nodig?

Om deze cursus goed te kunnen volgen heb je minimaal een digitale spiegelreflexcamera (Canon of Nikon) inclusief een groothoeklens (10-24mm) nodig. Daarnaast een stevig fotostatief waarop jouw camera eenvoudig kan worden bevestigd.


Voor het nabewerken van de foto's heb je Adobe Photoshop Lightroom Classic CC nodig (Selecteer de optie Fotografielidmaatschap 20GB!!). Dit lidmaatschap kost €9,95 excl. BTW per maand. In de cursus leggen we je uit waar en hoe je dit programma kunt installeren.


Twijfel je nog of jij de juiste apparatuur hebt of wil je advies over wat je moet aanschaffen?

Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Ben jij binnenkort professioneel vastgoedfotograaf?

Cursus Vastgoedfotografie 

& Nabewerking

€597

nog 4 plekken beschikbaar

 • Start op 5 maart 2018 (startwebinar om 9:00 uur)
 • 5 weekse cursus: 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 Weken toegang leeromgeving & online support
 • Praktijkdag op 29 maart 2018
 • Les van professionele vastgoedfotografen

EXPERT

Cursus Vastgoedfotografie

& Nabewerking

€897

nog 4 plekken beschikbaar

 • Start op 5 maart 2018: (startwebinar om 9:00 uur)
 • 5 weekse cursus: 5 lesmodules & 1 praktijkdag
 • 13 Weken toegang leeromgeving & online support
 • Praktijkdag op 29 maart 2018
 • Les van professionele vastgoedfotografen
 • Lightroom Power-sessie op 19 april 2018
 • 1-op-1 Power Boost (1 uur) 

Heb je vragen over de cursus vastgoedfotografie

Hoeveel tijd moet ik per week reserveren voor deze cursus?

Wij adviseren je 2 dagdelen per week voor deze cursus te reserveren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw kennis van fotografie en je eigen camera. De laatste module (nabewerken) is een zeer uitgebreide module waarvoor je waarschijnlijk wat meer tijd moet reserveren. Omdat je 13 weken toegang behoudt tot alle lesvideo's, heb je voldoende tijd alle leerstof jezelf eigen te maken. Ook na de cursus kun je toegang tot alle lessen en support behouden door je abonnement op de Vastgoedstyling Community te verlengen.

Waar en wanneer is de praktijkdag?

De praktijkdag is van 9:00 - 14:30 uur aan de Lange Dreef 3b in Culemborg. Na de inloop met koffie/thee starten we om 9:30 uur met het programma. 's Ochtends gaan we de woning van binnen en buiten fotograferen. Na de lunch geven wij een demo over hoogte- en 360º- fotografie.

Wat houdt de 'Live Lightroom Power-sessie' in?

De 'Live Lightroom Power-sessie' is een extra praktijkdag van 9:30 - 12:00 uur met aansluitend een lunch tot 13:00 uur. Je gaat aan de slag met Lightroom. We helpen je de workflow te optimaliseren. Je leert buitenfoto's goed nabewerken, welke tools je kunt gebruiken om tegenlichten te verwijderen, vlekken eenvoudig weg te poetsen, foto's snel 'recht' te zetten en nog veel meer. Juist als je niet zo handig bent met computers kan dit een extra zetje in je rug zijn om snel aan de slag te gaan met het nabewerken.
Deze sessie zal na de laatste module plaatsvinden op een centrale plek in Nederland.

Is een online cursus niet onpersoonlijk?

Nee hoor! Tijdens de cursus is 1 live praktijkdag gepland waar je ons en al je mede-cursisten ontmoet. Daarnaast informeren we je ook over andere mogelijkheden om elkaar live te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups waar wij ook aanwezig zijn. Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons, wanneer ze vragen hadden of huiswerk wilden evalueren. Maar juist ook vanwege de vele videolessen, raak je zo bekend met onze stemmen, dat je ons op de manier ook echt een beetje leert (her)kennen ;-)

Ik ben interieurstylist, is deze cursus dan zinvol?

Deze cursus is zeker interessant voor interieurstylisten die zelf hun werk willen fotograferen. Bijvoorbeeld omdat ze op die manier beter de kwaliteit van de foto’s van hun werk kunnen bewaken. Of niet meer afhankelijk zijn van de agenda van de fotograaf. Het resultaat van deze cursus is dat jij veel sneller (en goedkoper!) je portfolio professioneel kunt presenteren.

Hoe lang bieden jullie cursisten support en ondersteuning?

De cursus duurt 5 weken. Je kunt en mag er langer over doen. Je krijgt namelijk 13 weken onbeperkt toegang tot de online leeromgeving (Vastgoedstyling Community) waar je alle videolessen kunt volgen. Heb je meer tijd nodig of wil je langer support van ons? Aan het eind van de cursus krijg je de mogelijkheid je lidmaatschap op de Vastgoedstyling Community te verlengen, zodat je langer toegang houdt tot de online leeromgeving en onze online hulp.

Wanneer kan ik starten met deze online cursus?

Aangezien deze cursus ook een praktijkdag bevat, start de opleiding een paar keer per jaar. Ondanks dat het een online cursus is, kun je niet iedere dag starten. Check dus goed de startdata zoals die op de website worden gecommuniceerd. Wil je graag meedoen, reserveer dan meteen de praktijkdag in je agenda!

Leer ik in deze cursus ook met een (externe) flitser werken?

Nee, in deze cursus leer je je camera zo te bedienen dat je zonder ingebouwde of externe flitser kunt fotograferen.

Wat is een 'Online Mini 1-op1 Power Boost'?

De 'Online Mini 1-op-1 Power Boost' vindt online (telefonisch of via Skype) met één van ons plaats. In dit uur beantwoorden we al je vragen m.b.t. vastgoedfotografie en nabewerking. Super waardevolle extra's waardoor je nog sneller als professioneel vastgoedfotograaf aan de slag kunt.

Onze Garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat deze cursus enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% geld terug garantie. Meld je aan en doe de eerste week volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze cursus, stuur je ons uiterlijk 1 week na de start van de cursus een bericht en wij storten het bedrag, eventueel na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. 

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de cursus van 5 weken. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. Op je inschrijving voor deze cursus is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.