Cursus Ondernemerschap

Speciaal voor vastgoedstylisten en -fotografen die een 

bloeiend bedrijf in vastgoedpresentatie willen starten

Start meteen met jouw ondernemersdroom!

 

20+ jaar

Ervaring in ondernemen

100%

Keurmerkstylist Vastgoed

1000+

Vastgoedpresentaties

Herkenbaar?

Je hebt een opleiding op het gebied van vastgoedpresentatie afgerond, maar een eigen bedrijf starten, blijkt niet zo eenvoudig als je dacht...

Je vindt het lastig om klanten te vinden

Als vastgoedstylist vind je het moeilijk je klanten van jouw toegevoegde waarde te overtuigen zonder meteen al je kennis gratis weg te geven. Je vraagt je af of je wel de juiste diensten aanbiedt, omdat je op dit moment niet voldoende omzet genereert om een financieel gezond bedrijf op te bouwen.

Je twijfelt over de kwaliteit en aanbod van je diensten

Je biedt veel verschillende diensten aan op het gebied van woningpresentatie, omdat je geen klanten mis wilt lopen. Je wilt graag  laten zien wat je allemaal te bieden hebt op je vakgebied. Je bent daardoor veel tijd kwijt aan het bijhouden van je vakkennis en loopt continu achter de feiten aan. Je droomt ervan meer gefocust bezig te zijn, met een minder breed aanbod en daarmee toch een goedlopend bedrijf te hebben. Maar kiezen is best wel eng, want stel nou eens dat je de verkeerde keuze maakt en je klanten verliest.

Je maakt je zorgen over je omzet

Je vraagt je af of je als zzp'er wel voldoende inkomsten kunt genereren en hoe lang het duurt om winstgevend te zijn. Je ligt er regelmatig 's nachts wakker van. Het vertrouwen in je bedrijf wisselt enorm. De ene keer lijkt alles heel makkelijk te gaan en maak je veel omzet, terwijl je een maand later nauwelijks klanten trekt. Hoe zorg je voor een constante stroom van inkomsten?

Ondernemen is soms best eenzaam

Je mist vakgenoten waarmee je kunt sparren over zowel vastgoedpresentatie als het ondernemerschap. Je wilt graag van anderen leren, elkaar inspireren. Er blijken weinig succesvolle ondernemers te zijn die ook iets van jouw vakgebied weten. Je bent op zoek naar experts die je helpen een solide basis te creëren voor jouw bedrijf in vastgoedpresentatie, waarvan jij de komende jaren de vruchten kan plukken.

Je hebt het heel erg druk, maar ziet dat niet terug in je omzet

Je bent lekker druk met je bedrijf. Overdag ben je bezig met van alles wat te maken heeft met ondernemen. En ook 's nachts blijven je gedachten doormalen. Continu heb je nieuwe ideeën hoe jouw bedrijf nog beter zou kunnen presteren. In plaats van dat heerlijke gevoel van vrijheid, voel jij je steeds meer gevangen in het ondernemerschap. Je durft bijna geen rust of vrije dagen in te bouwen, omdat je bang bent 'dingen' te missen waar jouw concurrenten wel mee aan de slag gaan.

Wij weten precies hoe het voelt...

Ook onze bedrijven werden pas na een paar jaar hard bikkelen succesvol. Een goed lopend bedrijf in vastgoedpresentatie ontstaat niet automatisch na het volgen van een opleiding. Wij durven ook te beweren dat de beste vastgoedstylisten en vastgoedfotografen, zeker niet de meest succesvolle ondernemers zijn.


Vastgoedpresentatie en ondernemen zijn twee verschillende dingen, die om andere kwaliteiten en vaardigheden vragen.

Maar... ondernemen kun je leren!

Wij hebben veel geleerd op het gebied van ondernemerschap. Zowel van 'vallen en weer opstaan' in onze eigen bedrijven als van diverse business- & marketingcoaches waar we hulp bij zochten. En nog steeds leren we bij, zelfs na 25 jaar ondernemerschap ;-).


Vandaar onze drive om succesvolle ondernemers binnen in ons vakgebied op te leiden. De Cursus Ondernemerschap hebben we voor jou ontwikkeld. Je krijgt van ons alle handvatten aangereikt om een solide bedrijf in vastgoedpresentatie neer te zetten. Hiermee zorg jij ervoor dat jouw bedrijf financieel gezond is en op de toekomst is voorbereid. 

Een duurzame investering dus!
Ursula & Liesbeth

Ondernemende experts in vastgoedpresentatie

Leer ondernemen

Zodat je snel een solide en winstgevend bedrijf creëert

Resultaten van deze cursus

 • Effectieve Klantwerving
  Leer hoe je jouw unieke waarde communiceert en marketingstrategieën inzet om de juiste klanten aan te trekken zonder je kennis gratis weg te geven.
 • Gespecialiseerd Dienstaanbod
  Ontdek hoe je je diensten kunt specialiseren en een duidelijke niche kunt kiezen, zodat je efficiënter werkt en klanten aantrekt die jouw expertise waarderen.
 • Stabiele Inkomsten
  Ontwikkel effectieve strategieën voor financiële planning en het creëren van een stabiele klantenbasis, zodat je niet langer onzeker hoeft te zijn over je inkomen.
 • Community en Netwerk
  Verbind je met een community van gelijkgestemde ondernemers en experts die je ondersteunen en inspireren, zodat je nooit meer het gevoel hebt er alleen voor te staan.
 • Efficiënt Time Management
  Leer technieken voor efficiënt time management en balans in je werk, zodat je bedrijf goed blijft draaien terwijl jij ook kunt genieten van je vrije tijd en rust.

Ondernemen is een kwestie van een lange adem, fouten maken en doorzetten

Het is heel fijn als je weet wat je wel en niet moet doen. Dat je op gang wordt geholpen door ervaren ondernemers die jou snel de goede richting op kunnen helpen. Zodat jij wordt behoed voor valkuilen waar wij destijds wel zijn ingetrapt.

Hierdoor wordt jouw bedrijf sneller succesvol en kun je genieten van het ondernemerschap.

Wat houdt de Cursus Ondernemerschap in?

Ondernemen kun je leren!

Veel professionals 'vergeten' dat ondernemen ook een vak is. Je hoeft geen ondernemersbloed te hebben om een eigen bedrijf te runnen. Je dient wel een aantal ondernemersvaardigheden te leren en een solide basis neer te zetten. Via 5 lesmodules zet jij de belangrijkste pijlers van een succesvol bedrijf in vastgoedpresentatie neer.

Lidmaatschap & netwerken

De Vastgoedstyling Community is de plek waar al het lesmateriaal (video's en werkbladen) voor je klaar staat. Maar het is ook een community van gelijkgestemden, waar je ervaringen kunt delen en kunt sparren over vastgoedpresentatie & ondernemen. Hier kun je gratis deelnemen aan extra kenniswebinars, excursies en Live Sessies. De perfecte plek om met andere professionals in het vakgebied te netwerken.

Leren wanneer het jou uitkomt

Online leren biedt veel voordelen. Zo kun je zelf 24/7 bepalen op welk tijdstip van de dag je met de lessen aan de slag gaat. Je hoeft geen vrije dagen op te nemen om dit programma te volgen.

Jij kunt zelf plannen waar en wanneer je met de modules aan de slag gaat. Dat is heel efficiënt. Op die manier verspil je geen tijd aan reizen, files en bespaar je ook nog eens reiskosten, want lopen naar je laptop is heel goedkoop ;-)

Begeleiding door ervaringsdeskundigen

Beide docenten die jou begeleiden zijn Keurmerkstylist Vastgoed en hebben allebei een succesvol bedrijf in vastgoedpresentatie. Zij behoren tot de top van Nederland in hun vakgebied.  

Zij delen al hun bewezen praktijkervaring met jou en behoeden jou voor de meest gemaakte fouten in het ondernemerschap, zodat jij veel sneller een succesvol bedrijf neer kunt zetten dan wanneer je zelf het wiel uitvindt.

Moderne leermiddelen

De cursus bestaat uit  videolessen, die altijd up-to-date zijn. Het voordeel van video is dat je die ieder moment kunt herhalen en opnieuw kunt bekijken. Vaak leer je de tweede keer nieuwe dingen, die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien.

Ook bevat iedere module praktische werkbladen die samen een syllabus van de theorie vormen. Zo heb jij meteen een handig naslagwerk van alle behandelde lesstof.

Support & Feedback

De docenten staan 24/7 online voor je klaar in een speciale Support Groep waar jij al je vragen kunt stellen en feedback krijgt op ingeleverde oefeningen.

Ook kun je rechtstreeks al je vraagstukken neerleggen bij de docenten tijdens live Q&A-sessies die een paar keer per maand in de Vastgoedstyling Community plaats vinden.

Deze cursus bestaat uit de volgende lessen

Leren door te
DOEN

Elke module sluit je af met verschillende oefeningen die je ter beoordeling kunt inleveren bij de docenten. Jij krijgt persoonlijke feedback, zodat je steeds meer ontdekt hoe jouw ideale bedrijf eruit ziet.

Module 1
Plan je droom

In de eerste module krijg je alle tools aangereikt om gefocust te werken aan je droombedrijf. Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Je zoomt in op die onderdelen die maken dat jouw bedrijf snel succesvol wordt en je visualiseert jouw groei hier naar toe.

Module 2

Ik een sterk merk

In de tweede module geef je vorm aan jouw unieke merk. Je ontdekt wat jou en jouw bedrijf zo speciaal maakt. Waarin jij je onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. En op welke wijze jij je bedrijf kunt branden en vormgeven. 

Module 3

Winstgevend plan

In de derde module zoom je in op verschillende verdienmodellen. Je leert  een begroting te maken, waarmee jij je businessplan kunt onderbouwen. Ook maak je kennis met een super gave manier van boekhouden, die ervoor zorgt dat je zelfs als starter winst kunt maken.

Module 4

Jouw marketingplan

In de vierde module ontwikkel jij je unieke dienstenpakket gericht op jouw niche. Je leert je diensten onweerstaanbaar te maken voor jouw ideale klant, zodat het verkopen van je diensten automatisch lijkt te gaan. Online marketing en social media kunnen je daarbij helpen.

Module 5

Succesvol ondernemen

In de vijfde module ga jij je bedrijf stevig in de markt zetten. Je implementeert die systemen, die jou het leven makkelijk maken en tijd besparen. Ook zorg je dat aan alle randvoorwaarden van het ondernemerschap is voldaan. De basis voor een gezond bedrijf is klaar!

Ik heb mijn grenzen verlegd!

Het resultaat van deze cursus is dat ik naast dat ik veel heb geleerd, veel meer inzicht heb en meer duidelijkheid waar ik naar toe wil met mijn bedrijf. Hierdoor kan ik nu veel beter focus houden op mijn bedrijf en durf ik de juiste keuzes te maken. Ook lastige keuzes… zoals dingen juist niet meer doen, waarvan ik eerder dacht dat ik dat allemaal wel moest doen.


Ik durf veel meer voor mijn bedrijf te kiezen, waardoor ik meer klanten krijg, opdrachten die ik leuk vind en ik mijn bedrijf letterlijk zie groeien. Dat maakt me gelukkig! Ik ben ervan overtuigd dat het goed is dat je je blijft ontwikkelen als ondernemer. Waarbij aan je bedrijf werken essentieel is voor groei.


De opbouw en inhoud van deze cursus sloten goed aan bij mij en de fase waarin mijn bedrijf zich bevond (1,5 jaar). De GroeiGesprekken zijn waardevol vanwege het brainstormen en reflecteren over acties die ik had uitgezet. Ursula en Liesbeth nemen de tijd en zijn kritisch. Ik vond dit prettig en het maakte dat ik mijn grenzen ging verleggen en zaken-manieren ging uitproberen. Enkel door te doen leer je wat werkt.
Daphne Wieman - Interieurkunst
Boekhouding is hartstikke leuk!


Super leuke en leerzame cursus. Ik heb veel geleerd en de lessen zijn ook heel praktisch toepasbaar in mijn werk als vastgoedstylist. De begeleiding die ik kreeg was opbouwend en tegelijkertijd kritisch, waardoor ik steeds meer uit mijzelf kon halen Ik kan nu met mijn bedrijf RAW Vastgoedstyling nog meer van waarde zijn om mensen zo goed mogelijk hun huis te verkopen.


Liesbeth en Ursula geven prettig les, zij hebben mij uitgedaagd om niet achter mijn laptop te blijven dromen maar juist erachter vandaan te komen en mijn droom te realiseren.


De Cursus Ondernemerschap was voor mij heel belangrijk. Jezelf goed neer zetten, waar sta ik voor en wat en niet te doen én dat stomme boekhouden. Jullie hebben mij laten zien dat boekhouding juist heel leuk kan zijn.


Dank jullie wel.

Caroline van Haften - RAW Vastgoedstyling

Blijf niet dromen, maak ze waar!

Deze cursus is geschikt voor jou als je:

 • een training in vastgoedpresentatie hebt afgerond (vastgoedstyling, vastgoedfotografie, etc.)
 • startende bent of al enkele opdrachten in je vakgebied hebt uitgevoerd voor klanten
 • bereid bent voldoende tijd voor deze cursus vrij te maken
 • het prettig vindt zelf te kunnen bepalen op welke tijden en op welke plekken je alle lessen volgt
 • niet bang bent fouten te maken; want alleen door te proberen, leer je en kom je vooruit
 • durft te investeren in jezelf en je bedrijf op het gebied van tijd, energie en financiële middelen
 • echt gaat DOEN, want alleen door in actie te komen, gaan dingen veranderen! ;-)

Praktische informatie & lesdata

 • Studiebelasting: we adviseren je 4 dagdelen voor iedere module te reserveren.
 • Inhoud cursus: 5 lesmodules die meteen voor je klaar staan, zodat je ze in je eigen tempo kunt volgen.
 • Lessen: video's & werkbladen die samen een complete syllabus van de theorie vormen 
 • Vastgoedstyling Community: de online leeromgeving waar alle lessen voor je klaar staan en jij je mede-cursisten ontmoet
 • Lidmaatschap op Vastgoedstyling Community met bijbehorende toegang tot alle lessen en support
 • Live Q&A sessie: stel al je vragen direct aan de docenten tijdens de 2-wekelijkse zoomsessies
 • Gratis app: met super handige app waar je het hele programma kunt volgen.
 • Docenten: ondernemers in 'hart en nieren' Ursula Ouwerkerk & Liesbeth Oldeman

Til je ondernemerschap naar een hoger niveau met de volgende extra's en kies voor PREMIUM!

Handige Planner

Krijg een praktische planner per post opgestuurd. De perfecte tool om je droombedrijf vorm te geven, je doelen te bereiken en je voortgang bij te houden.

5 GroeiGesprekken

Profiteer van vijf persoonlijke online sessies van een half uur via Zoom met een ervaren docent, zodat je gerichte feedback en waardevolle inzichten krijgt.

Extra weken toegang

Geniet van 24 weken onbeperkte toegang tot alle lessen, zodat je in je eigen tempo kunt leren en je vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Kies de cursus die het beste bij jou past!

Cursus Ondernemerschap

€ 497
excl. BTW
 • 12 Weken toegang tot alle lessen
 • 5 Modules voor een solide basis van je eigen bedrijf
 • Incl. lidmaatschap Vastgoedstyling Community
 • Netwerk  met andere ondernemers in de Business Lounge
 • Online feedback & support van ervaren ondernemers

Premium

PREMIUM Cursus Ondernemerschap

€1044,95
€ 897
excl. BTW
 • 24 Weken toegang tot alle lessen (extra waarde van €250)
 • 5 Modules voor een solide basis van je eigen bedrijf
 • Incl. lidmaatschap Vastgoedstyling Community
 • Netwerk  met andere ondernemers in de Business Lounge
 • Online feedback & support van ervaren ondernemers
 • Praktische planner die je per post ontvangt (twv. €47,95)
 • 5 1-op-1 GroeiGesprekken van een half uur met ervaren ondernemers via Zoom (twv €250)

Vragen over de Cursus Ondernemerschap?

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor deze cursus?

Wij adviseren je ongeveer 2 tot 4 dagdelen per module te reserveren om te werken aan je bedrijf. In principe kan je er zoveel tijd aan besteden als je wilt. Je werkt in deze cursus tenslotte aan je bedrijf! Je krijgt in één keer toegang tot alle lesvideo's, zodat je alle lessen en oefeningen in je eigen tempo en tijd kunt volgen en uitvoeren.

Is een online cursus niet onpersoonlijk?

Nee hoor! Je hebt regelmatig online contact met ons en als deelnemer krijg je ook meteen toegang tot een besloten groep in de Vastgoedstyling Community, de 'Business Lounge'. Daar maak je kennis met andere ondernemers in vastgoedpresentatie. Dat zijn vaak waardevolle contacten waar je de rest van je ondernemerschap op terug kunt vallen!

Hoe lang krijg ik support en ondersteuning?

Deze cursus bestaat uit 5 lesmodules, waar je in totaal 12 weken toegang tot hebt. Volg je de 'Premium' variant dan heb je zelfs 24 weken toegang tot alle lessen. Gedurende die peride staan wij 24/7 online voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en feedback te geven op ingeleverde opdrachten. Heb je meer tijd nodig voor de cursus of wil je langer support van ons? Dat kan! Na afloop kun je je lidmaatschap op de Vastgoedstyling Community verlengen, zodat je toegang tot de cursus en onze support blijft houden.

Heb ik na het volgen van deze cursus een goedlopend bedrijf opgebouwd?

Daar gaan wij natuurlijk wel van uit. Je hebt in ieder geval alle stappen doorlopen waarmee jij een solide basis creëert voor een succesvol bedrijf. Maar uiteindelijk blijft ondernemen een kwestie van doen. Bij alle videolessen zitten handige werkbladen die je kunt downloaden en uitprinten. Zo heb je na 5 modules een compleet naslagwerk, waar je altijd weer inspiratie uit kunt putten om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Met ondernemen ben je nooit klaar ;-)

Krijg ik een certificaat na het voltooien van deze cursus?

Nee, deze cursus doe je helemaal voor jezelf. Je bouwt aan een solide basis voor je eigen bedrijf, daar pluk jij de vruchten van. ;-)

Moet ik tijdens deze cursus al starten met mijn eigen bedrijf?

Nee hoor, jij bepaalt zelf wanneer je jouw bedrijf lanceert. Sommige deelnemers zijn al begonnen met ondernemen, anderen wachten tot na de cursus. Omdat ondernemen echt een kwestie van doen is, adviseren we je wel om zo snel mogelijk van start te gaan. Tijdens de cursus heb je namelijk de mogelijkheid om feedback aan ons te vragen en dat kan je een steuntje in de rug geven op het ondernemersgebied.

Wat houdt een GroeiGesprek in?

Een GroeiGesprek is een 1-op-1 gesprek van een half uur met een van de docenten, dat via Zoom plaatsvindt. Persoonlijk contact met de docent (ervaren ondernemer!) tijdens de cursus biedt jou een unieke mogelijkheid om specifieke vragen te stellen en directe feedback te ontvangen. Het vergroot je motivatie en vertrouwen in je eigen bedrijf, wat weer bijdraagt aan jouw succes en groei in het ondernemerschap.

Wat is het verschil tussen de gewone en de Premium cursus?

De Premium cursus biedt extra voordelen zoals een fysieke planner, vijf persoonlijke online GroeiGesprekken met een docent, en 24 weken toegang tot alle lessen.

Kan ik in termijnen betalen?

Omdat de cursus na inschrijving meteen start en je meteen toegang krijgt tot alle lessen, is het niet mogelijk om in termijn te betalen.

Zijn de lessen geschikt voor iemand zonder enige ondernemerservaring?

Ja zeker! De meesten van ons worden niet geboren met ondernemersvaardigheden. ;-) Je kunt die gewoon leren. En dat is precies wat je in de cursus doet. Alle aspecten van het ondernemerschap passeren de revue, zodat je een goed beeld krijgt wat het starten en runnen van een bedrijf inhoudt.

Wat zijn de technische vereisten voor deelname aan de online cursus?

De lessen staan voor je klaar in de Vastgoedstyling Community. Dat is een online leerplatform waarmee je via je browser eenvoudig toegang krijgt. Ook hebben we een handige app, zodat je ook met je smartphone de lessen kunt volgen. Ee goede internetverbinding is dus het aller belangrijkste!

Onze garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat deze cursus enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% tevredenheidsgarantie. Schrijf je in en doe de eerste 2 weken volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze cursus, stuur je ons uiterlijk 2 weken na de start van de cursus een bericht en wij storten het bedrag, na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. 

De kleine lettertjes
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de Cursus Ondernemerschap. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen.