arrow_drop_up arrow_drop_down

Opleiding Vastgoedstylist

De beste vakopleiding om professioneel vastgoedstylist te worden!

Ja, dat wil ik 

 

Ben jij op een punt gekomen dat....

je huidige baan je geen voldoening meer geeft?

Je bent op een moment in je carrière gekomen dat je inziet dat doorgaan in je huidige functie je niet de voldoening blijft geven die het voorheen wel deed. Je raakt gefrustreerd en bent steeds vaker gestrest. Iedere dag kom je doodop thuis en je kijkt reikhalzend uit naar het weekend om dan eindelijk die dingen te doen die je leuk vindt. 

jij je creativiteit beter wilt benutten?

Op jonge leeftijd heb je, misschien onbewust, voor een beroep gekozen. Maar nu, zoveel jaren later, vraag je je af of die keuze wel juist is geweest. Verschillende talenten blijven onbenut in je huidige werkzaamheden. Je merkt aan alles dat je interesse in interieurs en woningen steeds groter wordt. Je volgt bijna alle woonprogramma’s op tv. Je bent verslingerd aan woonbladen en ook in je eigen huis vind je het heerlijk om met je interieur bezig te zijn. Jouw gevoel voor styling wil je graag professioneel inzetten.

het weer tijd is voor een nieuwe uitdaging?

Je hebt inmiddels verschillenden functies achter de rug. Misschien zelfs als zzp-er. Maar telkens als de nieuwigheid van een functie of werkzaamheid voorbij is en jij 'het kunstje' onder de knie hebt, gaat het bij jou weer kriebelen. Je wordt er heel onrustig van en je vraagt je af of er geen beroepen zijn waar je continu in uitgedaagd blijft.

jij je verder wilt specialiseren?

Je bent al werkzaam op het gebied van interieur en woningen, bijvoorbeeld als interieurstylist, makelaar of vastgoedfotograaf. Je hebt gemerkt dat er regelmatig vraag is naar professionele vastgoedstylingadviezen.  Je bent daarom op zoek naar het beste opleidigingsinstituut op het gebied van vastgoedstyling.

Heb je op één of meerdere van bovenstaande vragen "ja" gezegd, dan wordt het tijd om in actie te komen!


Jaren geleden stonden wij in jouw schoenen. Wij herkennen het gevoel om iets anders te willen met ons leven. Iets te gaan doen met onze passie voor woningstyling.


Ondertussen hebben we allebei al jaren een succesvol bedrijf in woningpresentatie en samen meer dan 1000 woningen voor de verkoop gepresenteerd. Sinds 2014 zijn wij beide Keurmerkstylist Vastgoed. Vol trots kunnen wij nu zeggen dat wij hiermee tot de top van de Nederlandse Vastgoedstylisten behoren.


Gebaseerd op onze jarenlange praktijkervaring (die we up-to-date houden in onze eigen bedrijven!) hebben we de meest complete Opleiding Vastgoedstylist ontwikkeld, waarmee jij de beste basis krijgt om als professioneel vastgoedstylist aan de slag te gaan.

Hoe waardevol is het.....

als werken niet als werken voelt

Dat je werk doet dat je zo leuk vindt en daar ook nog eens je geld mee verdient. Zodat er bijna geen verschil meer is tussen een werkweek en een weekend. Dat een dag werken je energie oplevert in plaats van andersom.

als er dagelijks beroep wordt gedaan op jouw creativiteit

Dat je klanten kunt helpen met jouw gevoel voor styling. Juist omdat je deze eigenschappen bezit, gaat het vak je makkelijk af. Voor je gevoel kost het je geen energie om klanten te helpen, waardoor je een continue flow van geluk ervaart in je dagelijkse werkzaamheden. 

dat je continu uitgedaagd blijft

De uitdaging blijft om iedere keer opnieuw met minimale middelen, de grootste resultaten te behalen. Ons werk bestaat uit korte projecten waarbij snel resultaat wordt behaald. Hierdoor ben je geen tijd kwijt aan langdradige overleggen en het schrijven van ellenlange rapporten. Het draait telkens weer om jouw creativiteit en improvisatietalent.

een vak te kiezen waar je snel een nieuwe carrière mee opbouwt

Vastgoedstyling is een beroep waar jouw talenten aan bod komen, zoals creativiteit, gevoel voor styling, ondernemerschap en nog veel meer. Juist omdat je al zoveel werkervaring hebt, kun je het vak snel onder de knie krijgen. De successen die je bij klanten behaalt, geven je een enorme boost om door te groeien naar expert niveau.

een unieke professional in vastgoedpresentatie te worden

Na het afronden van deze opleiding kun jij je klanten professioneel adviseren m.b.t. de presentatie en verkoop van woningen. De kennis die je opdoet in deze opleiding geven jou voldoende vertrouwen om succesvol als vastgoedstylist aan de slag te gaan met die diensten en die klanten die bij jou passen!

Na de Opleiding Vastgoedstylist

 • kun jij iedere woning aantrekkelijk stylen voor de verkoop
 • weet je precies hoe je professioneel vastgoedstylingadvies geeft aan verkopers
 • heb je geleerd leegstaande woningen in te richten met echte en kartonnen meubels 
 • kun jij een woningmarketing plan opstellen voor je klanten
 • heb je jouw eigen dienstenpakket ontwikkeld op het gebied van vastgoedstyling
 • weet je op welke manier je een optimale online presentatie voor Funda kunt maken 
 • kun je direct aan de slag als professioneel vastgoedstylist
 • heb je de basis gelegd voor je eigen bedrijf in vastgoedpresentatie
 • ben je gecertificeerd en aangesloten bij het Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals

De voordelen van de Opleiding Vastgoedstylist

Meest complete opleiding

Na deze vakopleiding heb jij kennis van alle facetten van het vak. Stap-voor-stap krijg je iedere week toegang tot een nieuwe lesmodule met waardevolle informatie over het vak. Na 9 weken ben je klaar gestoomd voor de eindopdracht, zodat je vol vertrouwen als professional aan de slag kunt.

Online leeromgeving

Heerlijk leren waar en wanneer je maar wilt!

Online (thuis) leren biedt veel voordelen. Je kunt zelf 24/7 bepalen op welk tijdstip van de dag je aan de slag gaat. Ideaal als je dit wilt combineren met je huidige baan of het ouderschap.

Je hoeft geen vrije dagen op te nemen om de lessen te volgen. Reiskosten zijn minimaal, je hebt geen last van files en lopen naar je laptop is heel goedkoop ;-) 

Vastgoedstyling Community

De Vastgoedstyling Community is de plek waar de complete vakopleiding voor je klaar staat. In deze online leeromgeving ontmoet je ook je mede-cursisten en kun je gratis extra webinars over het vak bijwonen. 

Daarnaast organiseren we live bijeenkomsten, uitjes naar woonwinkels en evenementen op ons vakgebied, zodat we elkaar ook in het echt regelmatig ontmoeten en kunnen inspireren.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de opleiding word je persoonlijk begeleid door twee Keurmerkstylisten Vastgoed. Beide docenten behoren tot de top van Nederland op het gebied van vastgoedstyling. Zij delen hun praktijkervaring op het gebied van vastgoedstyling en het ondernemerschap met jou.

De inhoud van de Opleiding Vastgoedstylist is gebaseerd op Keurmerkstylist competenties om jou te begeleiden naar het hoogst haalbare niveau.

Moderne leermiddelen

De opleiding bestaat uit videolessen met handige werkbladen en checklists. Op ieder moment kun je de lessen volgen op je computer, tablet of smartphone en deze herhalen zo vaak je maar wilt. Vaak hoor en zie je de tweede keer nieuwe dingen, die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien. 

De werkbladen kun je downloaden (en printen) en vormen samen een waardevol en compleet naslagwerk over vastgoedstyling.

Gecertificeerd Vastgoedstylist

De opleiding rond je af met een eindopdracht, waarmee je laat zien dat je een echte, professionele vastgoedstylist bent geworden. Je ontvangt van ons het certificaat en logo die je mag plaatsen op je website en je CV. 

De docenten geven je persoonlijke feedback, zodat je na deze opleiding meteen vol vertrouwen aan de slag gaat als professioneel vastgoedstylist. Bovendien word je opgenomen in ons Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals.

Ondernemen in vastgoedpresentatie?

Is jouw droom om een eigen bedrijf in vastgoedstyling te beginnen? Kies dan voor de BUSINESS variant! Naast vastgoedstyling leer je ook professionele vastgoedfoto's maken en nabewerken. Daarnaast ga je in het programma 'Ondernemen in vastgoedpresentatie' 6 maanden aan de slag met het opzetten van je eigen bedrijf. De beste basis voor een succesvol ondernemerschap!

Inhoud 9-weekse Opleiding Vastgoedstylist

Module 1
Vastgoedstyling is een vak

Hierna weet je wat vastgoedstyling is, hoe het vak is ontstaan en waaruit het beroep anno nu bestaat. Je ontdekt waar je als vastgoedstylist invloed op kunt uitoefenen in het verkoop- en aankoopproces van woningen.

Module 2

Vastgoedmarketing

Je krijgt inzicht in de woningmarkt. Je kunt doelgroepen bepalen en woningen analyseren, waarmee je een basis hebt om professioneel vastgoedstylingadvies te geven. En je weet dat dat op verschillende wijzes kan.

Module 3

Woning check

Na de 3e week weet je hoe je een woning controleert voordat je met vastgoedstyling aan de slag gaat. Je kunt klanten op de juiste manier adviseren, zodat jij vervolgens de 'puntjes op de i' kunt zetten met vastgoedstyling.

Module 4

Functioneel indelen

Je leert hoe je ruimtes in een woning een functie geeft. Met welke meubels je iedere ruimte in een huis optimaal inricht. En op welke manier je leegstaande woningen meubileert voor de verkoop.

Module 5

Kleur & licht

Je gaat creatief aan de slag met de kleurencirkel, zodat je met warme en koude kleuren en materialen optimaal een woning inricht. De basisprincipes van styling voor de verkoop kun je nu toepassen.

Module 6

Sfeer aanbrengen

Je weet hoe je van een huis een thuis maakt. Je kunt met de juiste woonaccessoires snel sfeer creëren en je kent de geheime trucjes waarmee je goedkoop en eenvoudig verbluffende resultaten neerzet.

Module 7

Online presentatie

Online woningpresentatie is een must. Na deze module kun jij je klanten adviseren over woningfotografie, plattegronden, video, verkoopteksten, etc. Je weet hoe Funda werkt en hoe je daar woningen optimaal presenteert.

Module 8

Bezichtiging

Al jouw opgedane kennis komt in deze module samen. Je weet nu hoe je van (online) kijkers kopers maakt en kent de toegevoegde waarde van Open Huis. Daarnaast ontdek je op welke manier je kunt samenwerken met makelaars.

Module 9

In business

Met deze laatste module maak je een vliegende start met je eigen bedrijf. Je hebt je eigen werkmethodes en branding ontwikkeld, zodat je direct aan de slag kunt als professioneel vastgoedstylist.

BONUS: Snelcursus Floorplanner!

Leer eenvoudig plattegronden voor Funda en artist impressions maken met behulp van het online programma Floorplanner. 


Met Floorplanner kun je o.a.:

 • plattegronden tekenen die op  Funda in 2D en 3D worden getoond voor een aantrekkelijke woningpresentatie. 
 • indelingsplannen maken door plattegronden in te richten met meubels ter ondersteuning van vastgoedstylingadvies
 • artist impressions maken van leegstaande en verouderde woningen om zo de mogelijkheden van een woninggoed te presenteren.

null

Deze vastgoedstylisten gingen je voor

Ik heb mijn eerste klant!

Ik dacht eigenlijk dat ik in een online opleiding geen contact met jullie zou hebben. Jullie reageerden snel op mijn vragen. We hebben elkaar een aantal keer live gesproken en gezien.

De opleiding is heel goed te volgen. Het voordeel van e-learning is dat ik alles in mijn eigen tijd kon doen. Ik heb mijn eigen werkwijze en checklijsten ontwikkeld. Met als resultaat mijn eerste klant!

De laatste module “In Business” maakte het helemaal af. Ik heb het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben zelfstandig mijn eerste vastgoedstylingopdracht tot een succes te maken.

Daphne Wieman

Heerlijk om in mijn eigen tijd te leren

Ik was op zoek naar een opleiding die niet slechts een paar dagen duurt. Na een gesprek met jullie en het volgen van een webinar was ik overtuigd. Ik vond het heel fijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Iedere week reserveerde ik een dag voor de opleiding. Dan zette ik mijn computer aan, mijn koptelefoon op en dan heerlijk leren! De mogelijkheid om video’s terug te kijken vond ik ook erg prettig. Bijvoorbeeld voor de eindopdracht, want je vergeet toch weer dingetjes. Met behulp van de uitgeprinte werkbladen kon ik ze makkelijk terug vinden. Ik heb heel veel geleerd!

Annet Sterkman

Ik zie absoluut toekomst in het vak

In eerste instantie was ik van plan de cursus vastgoedfotografie te gaan doen. Maar de basisopleiding vastgoedstyling triggerde mij meer, omdat de basis voor een optimale presentatie begint met vastgoedstyling. Na het volgen van deze opleiding heb ik veel beter inzicht gekregen hoe de taakverdeling van mij en mijn partner wordt in ons bedrijf. Ik focus mij op de woningpresentatie en de marketing. Hier ligt mijn passie en mijn kwaliteiten. Wij hebben een goede balans gevonden en dat is een hele prettige manier van samenwerken! Beter dan hiervoor! Ik vind het heel prettig dat ik in de Vastgoedstyling Community nog terecht kan voor al mijn vragen en inspiratie. Ik zie absoluut toekomst en de toegevoegde waarde van woningpresentatie. Nogmaals Bedankt!'

Anne Breddels

Wat heb ik veel geleerd van jullie!

Met veel plezier heb ik de Opleiding Vastgoedstylist gevolgd en afgerond. Ik vond het ontzettend prettig dat ik het in mijn eigen tempo heb kunnen doen. Fijn dat deze opleiding bestaat! Complimenten voor jullie aanpak. Wat heb ik veel geleerd van jullie! De filmpjes zijn inspirerend en leerzaam… en makkelijk om ze nogmaals te kunnen bekijken, stil te zetten en aantekeningen te kunnen maken. Veel live contact met jullie! De Power Sessies waren enorm waardevol. Ook de persoonlijke uitreiking van mijn certificaat bij Ursula thuis was bijzonder. Leuk dat we aansluitend met z'n drieën naar Anne d'r uitreiking zijn gegaan. De webinars in de Community zijn ook prettig om bij te wonen. Jullie geven altijd weer veel vernieuwende informatie. Super fijn!

Karin van Dijk

Je eigen bedrijf in vastgoedpresentatie?

Kies dan voor de BUSINESS variant met de volgende extra's!

Cursus Vastgoedfotografie

5-Weekse cursus vastgoedfotografie inclusief praktijkdag. Na deze cursus ben je in staat professionele woningfoto's voor makelaars te maken die geschikt zijn voor Funda.
Je leert zowel complete woningen van binnen als buiten te fotograferen als deze na te bewerken in Adobe Lightroom voor een professioneel resultaat.

Programma Ondernemen

Programma waarin je een  succesvol eigen bedrijf in vastgoedpresentatie gaat opbouwen. Jouw droom wordt werkelijkheid met je eigen sterke merk (branding), een winstgevend business- en marketingplan.

Ervaren ondernemers begeleiden je 6 maanden lang, zodat je daarna zelfstandig in je eigen bedrijf aan de slag kunt.

1 Jaar begeleiding

Wij, ervaren Keurmerkstylisten met jarenlange praktijkervaring, begeleiden je een jaar lang in de Vastgoedstyling Community. 

Je hebt hier 1 jaar toegang tot alle lessen, maar ook kun je meedoen aan alle extra's die de community biedt. Zoals kenniswebinars, wekelijkse Open Huis sessies, Live Inspiratie sessies en nog veel meer!

Ben jij klaar om je droom waar te maken?

Voor wie is deze opleiding geschikt?

 • Voor deze vakopleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig, maar wel een flinke dosis enthousiasme en inzet!
 • Je bent creatief en hebt affiniteit met woningstyling. Je verslindt woonbladen, bekijkt alle woonprogramma's op tv, vindt het leuk om woonbeurzen te bezoeken en bent verslaafd aan Funda ;-)
 • Je bent een doorzetter. Als je kiest voor een opleiding, ben je bereid daar minimaal 4 uur per week tijd voor vrij te maken. Deze eigenschap is ook een pré als je als zelfstandig vastgoedstylist aan de slag wilt.
 • Je wilt een echte professionele vastgoedstylist worden die serieus het vak gaat uitoefenen. Je wilt niet één 'kunstje' leren maar je eigen unieke werkmethode ontwikkelen, waarmee je je onderscheidt van de concurrentie. 
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig. Je vindt het een uitdaging om uit te blinken in het vak.
 • Je wilt zelf bepalen op waar en waneer je de opleiding volgt, omdat je efficiënt met jouw beschikbare  tijd wilt omgaan.
 • Je wilt persoonlijk begeleid worden door vakidioten en daarom kies je voor de Vastgoedstyling Opleiding.

Praktische info voor 'Pro' & 'Business' variant

 • Start: gezamenlijk online meeting op maandag 11 januari 2021  van 9:00 - 10:00 uur
 • Studiebelasting: we adviseren 4 dagdelen per week te reserveren
 • Online bijeenkomsten: gedurende de opleiding vindt er een aantal gezamenlijke online bijeenkomsten plaats (op 1 febr. 13:00 uur, 1 maart 13:00 uur en 29 maart 13:00 uur)
 • Inhoud opleiding:  9 lesmodules die wekelijks voor je beschikbaar komen
 • De lessen: video's & werkbladen die samen een complete syllabus van de theorie vormen 
 • Vastgoedstyling Community: de online leeromgeving waar de lessen voor je klaar staan en jij je mede-cursisten ontmoet
 • Professionele begeleiding: 2 docenten die 24/7 online voor je klaar staan
 • Kenniswebinars: In de Vastgoedstyling Community kun extra lessen over vastgoedpresentatie volgen
 • Groepsgrootte: max. 14 deelnemers zodat er genoeg persoonlijke aandacht voor iedere cursist is
 • Docenten: Ursula Ouwerkerk & Liesbeth Oldeman (beiden Keurmerkstylist Vastgoed)

Extra informatie m.b.t. de Business variant:

 • Je start met de Opleiding Vastgoedstylist Pro op maandag 11 januari 2021.
 • De Cursus Vastgoedfotografie & Nabewerking start op maandag 17 mei 2021. De bijbehorende praktijkdag vindt plaats op 10 juni 2021. 
 • Het Programma Ondernemen in Vastgoedpresentatie start op maandag 28 juni 2021 en loopt door t/m eind december. 

Kies de variant die bij jou past

Start op 11 januari

Do-It-Yourself

start direct

€597

€497

geschikt voor vastgoedfotografen of makelaars, die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van vastgoedstyling.

 • verkorte opleiding:
  incl. lesmodules 1 t/m 8 die in één keer beschikbaar zijn
 • 1 maand toegang tot online leeromgeving (Vastgoedstyling Community)

8 plekken

PRO
11 januari

€1497

 €1297

geschikt voor jou als je professioneel aan de slag wilt als vastgoedstylist
(zelfstandig of als ondernemer)

 • volledige 9-weekse opleiding:
  incl. 9 lesmodules die wekelijks beschikbaar worden

 • 3 maanden toegang tot online leeromgeving (Vastgoedstyling Community)

 • BONUS: Snelcursus Floorplanner (t.w.v. €197)

 • Online startbijeenkomst op 11 januari om 9:00 uur

 • Persoonlijke begeleiding van 2 Keurmerkstylisten

 • eindopdracht & beoordeling

 • Certificaat Vastgoedstylist

 • Opname in Netwerk van Vastgoedprofessionals

6 plekken

BUSINESS
11 januari

€2641

 €2197

geschikt voor jou als je je eigen bedrijf in vastgoedstyling en woningfotografie wilt starten.

 • volledige 9-weekse opleiding:
  incl. 9 lesmodules die wekelijks beschikbaar worden
 • 1 jaar  toegang tot online leeromgeving (Vastgoedstyling Community)
 • BONUS: Snelcursus Floorplanner (t.w.v. €197)
 • Online startbijeenkomst op 11 januari om 9:00 uur
 • Persoonlijke begeleiding van 2 Keurmerkstylisten
 • eindopdracht & beoordeling
 • Certificaat Vastgoedstylist
 • Opname in Netwerk van Vastgoedprofessionals
 • Cursus Vastgoedfotografie: start 17 mei 2021 (t.w.v. €597)
 • Certificaat Vastgoedfotografie
 • Programma Ondernemen in Vastgoedpresentatie: start 28 juni 2021 (t.w.v. €547)
De Opleiding 'Pro' en 'Business' starten een aantal keren per jaar (januari, maart, juni, augustus en oktober). De groep van oktober 2020 zit helemaal vol. Wil je starten in 2021? Wees op tijd met aanmelden! 

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Alle genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW. Wanneer je op de bestelknop drukt, kom je in een veilige, online betaalomgeving terecht. Hier kun je via iDeal direct de opleiding betalen. Zodra je dat gedaan hebt, ontvang je automatisch de factuur en alle informatie om met de opleiding te starten. De 'DIY'-variant start op het moment dat de betaling is voldaan. De 'Pro' en 'Business' variant starten op het aangegeven tijdstip.

Heb je vragen over de Opleiding Vastgoedstylist?

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor deze opleiding?


Dat zal per persoon verschillend zijn. Wij adviseren minimaal 2 dagdelen per week te reserveren voor iedere module, maar dat is helemaal aan jou. Iedere module bestaat uit verschillende lesvideo’s die variëren in lengte (van 2 tot 20 minuten) en huiswerkopdrachten. Het is raadzaam om een vast moment in de week te reserveren voor het volgen van de lessen. Heb je tijd over of wil je meer tijd besteden aan de opleiding? Ook dat kan, want in de online leeromgeving (Vastgoedstyling Community) is veel interessante informatie over ons vakgebied te vinden in de vorm van opnames van webinars en interessante discussies onderling tussen de professionals.

Moet ik verstand van internet en computers hebben om deze online opleiding te volgen?

Het feit dat je deze pagina kunt lezen, zegt al genoeg. Dan heb je voldoende kennis en apparatuur beschikbaar om de online opleiding te volgen. Overal, waar je maar toegang hebt tot internet, kun je onze videolessen op je computer, tablet of smartphone bekijken. De bijbehorende werkbladen & hand-outs (pdf) kun je met 1 klik downloaden en uitprinten, zodat je aan het eind van deze opleiding een uitgebreid en overzichtelijk naslagwerk hebt van de opleiding.

Waarom duurt de opleiding 9 weken ('Pro' en 'Business'), terwijl andere opleidingen slechts een paar dagen duren?

Wij weten uit ervaring dat je het vak niet in een paar dagen leren. Lesstof heeft tijd nodig om ‘in te dalen’. Daarom krijg jij wekelijks toegang tot nieuwe lesmodules, waar je die week mee aan de slag kunt gaan. Op die manier heb je voldoende tijd voor het maken van huiswerkopdrachten, waarmee je de theorie helemaal eigen kunt maken. Resultaat is dat jij na 9 weken zelfstandig aan de slag kunt gaan als vastgoedstylist. Met je eigen unieke dienstenpakket, je eigen ontwikkelde checklisten, specifiek gericht op jouw ideale klant. Wij willen iedere cursist de ruimte geven te ontdekken waar zijn/haar kracht binnen het vakgebied ligt en deze verder te ontwikkelen, zodat iedere afgestudeerde vastgoedstylist uniek is.

Wanneer krijg ik het certificaat uitgereikt?

In de een na laatste module (Pro en Business variant) krijg je een eindopdracht. Met het uitvoeren van deze opdracht kun je ons laten zien dat je het vak van vastgoedstylist voldoende beheerst om er professioneel mee aan de slag te gaan. Nadat deze eindopdracht positief door ons wordt beoordeeld, ontvang je het certificaat en plaatsen we je geheel gratis op onze overzichtspagina 'Onze professionals'. Een paar keer per jaar organiseren we een live uitreiking, zodat wij jou ook persoonlijk kunnen feliciteren als toekomstige collega! ;-)

Is een online opleiding niet onpersoonlijk?

Zeker niet! ;-)
Tijdens de opleiding bieden we je verschillende mogelijkheden om ons en je mede-cursisten live te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups. Maar ook tijdens de zoom-sessies die we gedurende de opleiding organiseren, kun je ons live zien en spreken. Daarnaast begeleiden we iedere cursist persoonlijk in de Vastgoedstyling Community. 24/7 Staan we daar klaar om jouw vragen te beantwoorden en feedback te geven op je huiswerk. Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons (docenten), op het moment dat ze vragen hadden of hun huiswerk wilden laten evalueren.

Krijg ik veel standaard formats waarmee ik als vastgoedstylist meteen aan de slag kan?

Sorry, als je dat wilt, dan moeten we je helaas teleurstellen. Wij geloven niet in eenheidsworst. In deze opleiding leggen wij het accent op het creëren van je eigen werkstijl en ga je juist zelf aan de slag je eigen formats te ontwikkelen. Op die manier creëer je unieke documenten die bij jou passen en zijn geschreven in jouw eigen stijl. We werken wel met checklists in deze opleiding, maar die hebben alleen als doel jou te motiveren alle modules en lessen goed af te ronden. ;-)

Hoe lang bieden jullie cursisten support en ondersteuning?

Support en ondersteuning bieden we alleen in de Pro en Business variant. De Opleiding Vastgoedstylist duurt 9 weken (9 modules). Je hebt echter langer toegang tot de online leeromgeving, namelijk 3 maanden (Pro variant) of 12 maanden (Business variant). Gedurende die hele periode blijven we je ondersteunen! Ben je na 3 maanden (Pro) of 1 jaar (Business) nog niet klaar of wil je gewoon langer onze ondersteuning? Dan bieden wij je de mogelijkheid om je lidmaatschap van de Vastgoedstyling Community (de online leeromgeving) te verlengen. Op die manier houd je onbeperkt toegang tot alle lessen en onze support.

Is er ook persoonlijk contact met de docenten mogelijk?

Jazeker! In de Vastgoedstyling Community (= online leeromgeving) staan we dag en nacht voor je klaar. Nou ja, we zijn geen computers en hebben ook slaap en af en toe een vakantie nodig. Maar ons streven is wel om jouw vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Hebben we wat meer tijd nodig? Ook dan informeren wij jou daar over. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast houden we een wekelijkse Open Huis sessie waar je ons persoonlijk (online) kunt spreken en ook daar kun je al je vragen kwijt.

Kan ik deze opleiding ook in een korte periode afronden?

Ja, kies dan voor de DIY-variant. Je krijgt dan 4 weken de tijd om de eerste 8 modules in een versneld tempo af te ronden.
Deze variant is geschikt voor als je hobbymatig met het vak aan de slag wilt gaan, bijvoorbeeld als je je eigen huis wilt stylen voor de verkoop.
Maar ook als je reeds werkzaam bent in de vastgoed- en interieurbranche (vastgoedfotograaf, makelaar, interieurstylist, etc. ) en meer wilt weten van vastgoedstyling om zo de kwaliteit van je diensten te verbeteren.

Heb ik garantie op werk als vastgoedstylist na afronding van deze opleiding?

Wij zijn een opleidingsinstituut en geen werkgever. ;-) Je leert bij ons het vak, vervolgens kun je zelf kiezen wat je met deze kennis wilt doen. Als zelfstandig vastgoedstylist aan de slag gaan of een vaste baan zoeken als vastgoedstylist? Aan jou de keus!
Na het behalen van je certificaat (in de Pro en Business variant) word je opgenomen in ons Netwerk van Vastgoedpresentatie Professionals. Droom je van je eigen bedrijf? Kies dan voor de Business variant. In 6 maanden tijd ga je onder onze begeleiding de beste basis neer zetten voor een succesvol bedrijf in vastgoedpresentatie.

Kan ik ook oefenen in de praktijk?

De Pro en Business variant bevatten een eindopdracht, waarmee je aan ons en jezelf laat zien dat je de geleerde theorie kunt vertalen naar de praktijk. De opdracht zal bestaan uit het schrijven van adviesrapport voor huiseigenaren die hun woning voor de verkoop aantrekkelijk willen presenteren. Dit is een perfecte praktijkoefening waarna jij klaar bent om professioneel als vastgoedstylist aan de slag te gaan.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Je kunt de Pro variant in 3 termijnen en de Business variant in 4 termijnen betalen. Het totaalbedrag zal in dat geval wel iets hoger liggen. Wil je hier meer informatie over? Neem dan even per mail contact met ons op. We mailen je dan aparte facturen die je op verschillende data dient te voldoen.

Krijg ik een keurmerk vastgoedstyling na het afronden van deze opleiding?

In Nederland bestaat op dit moment 1 officieel keurmerk binnen ons vakgebied en dat is 'Keurmerkstylist Vastgoed'. Je kunt dit keurmerk behalen nadat je door de onafhankelijke beoordelingscommissie positief bent beoordeeld. Op dit moment zijn er in Nederland slechts enkele Keurmerkstylisten Vastgoed, waaronder Ursula en Liesbeth. Zij behoren hiermee tot de top van Nederland. Meer informatie over dit keurmerk en hoe je dit kunt verkrijgen, vind je op de website van keurmerkstylist.nl.

Na het afronden van de Opleiding Vastgoedstylist ontvang je een speciaal logo 'certified' voor jouw cv en website. Je toont hiermee aan dat je een vakopleiding vastgoedstyling hebt gevolgd.

Wordt mijn kennis van vastgoedstyling na deze opleiding door jullie getest?

Wij willen echte professionals afleveren, vandaar dat de Pro en Business variant een eindopdracht bevat. Je krijgt van ons niet automatisch na 9 weken het certificaat van deelname. Je moet er echt wat voor doen ;-) Wij vragen je aan het eind van de opleiding een verkoopstylingadvies rapport op te stellen (gebaseerd op de Keurmerkcompententies) zodat wij kunnen beoordelen of jij voldoende kennis van het vak hebt en de juiste adviezen kunt geven voor een optimale presentatie van de woning voor de verkoop. Hierbij is zowel de off-line presentatie als de on-line presentatie van belang.
Je ontvangt van ons vervolgens een uitgebreid rapport met onze feedback en tips, zodat jij daarna vol vertrouwen aan de slag kunt als professioneel vastgoedstylist.

Wat houdt de Cursus Vastgoedfotografie in?

Alle informatie over de cursus Vastgoedfotografie kun je hier op deze website vinden, onder 'Opleidingen'. Omdat wij vastgoedfotografie zo'n belangrijk onderdeel van vastgoedpresentatie vinden, is deze cursus aan de Business variant toegevoegd. Als je de Business variant aanschaft, volg je dus ook de volledige Cursus Vastgoedfotografie en Nabewerking. Deze cursus start op de aangegeven datum en ga je pas volgen nadat de Opleiding Vastgoedstylist Pro is afgerond.

Wat houdt het Programma Ondernemen in Vastgoedpresentatie in?

Alle informatie over dit 6 maanden programma vindt je op deze website onder 'Opleidingen'. Het is een speciale training (5 modules met maandelijkse masterminds) waarin je onder begeleiding van 2 ervaren ondernemers (Ursula en Liesbeth), die beiden een succesvol bedrijf hebben neergezet, aan je eigen bedrijf gaat werken. Het resultaat is dat je na 6 maanden een solide basis voor een succesvol bedrijf in vastgoedpresentatie hebt gecreëerd. Dat lijkt misschien lang, maar in feite is dat heel snel gezien het aantal jaren dat wij er destijds over hebben gedaan ;-)

Onze garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat de Opleiding Vastgoedstyling enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% niet goed, geld terug garantie (alleen op de 'Pro' en 'Business' variant). Heb je de eerste 2 weken volledig gevolgd, blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten, en ben je niet tevreden? Stuur ons uiterlijk binnen 2 weken na de start van de opleiding een bericht en wij storten het bedrag, na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. 

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de gehele opleiding. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. 

Cookies?