Vastgoedstyling Opleiding: de Basisopleiding Vastgoedstylist

Basisopleiding Vastgoedstylist

De vakopleiding waarmee jij de beste basis creëert om succesvol aan de slag te gaan als professioneel vastgoedstylist!

Aanmel
d
en 

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties?

Kriebelen je handen?

Je vindt het heerlijk om Funda af te struinen naar mooie woningen. Je handen kriebelen bij het zien van slecht gestylde woningen.

Tijd voor nieuwe uitdaging?

Je huidige werkzaamheden leveren je weinig voldoening op. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging op professioneel niveau.

Verder specialiseren?

Je hebt ervaring als interieurstylist, vastgoedfotograaf of makelaardij, maar je wilt je verder specialiseren in vastgoedstyling.

Het leven is te kort om niet te doen wat je het liefste doet!

Je hebt een prima baan, maar echt gelukkig maakt het je niet. Je verslindt woonbladen, bekijkt woonprogramma's en je handen kriebelen bij het zien van slecht gepresenteerde woningen op Funda. Je weet dat het beter kan!


Wij herkennen dat gevoel! Ook wij wilden wat anders met ons leven, doen wat we leuk vinden en daarbij mensen helpen. Jaren geleden zijn wij ook het 'diepe' in gesprongen. Heel eng, maar we hebben er nooit een seconde spijt van gehad. Ondertussen hebben we allebei een succesvol bedrijf in woningpresentatie en hebben we samen meer dan 1000 woningen onder handen genomen. 


Wij kwamen alleen wel van een koude kermis thuis, toen bleek dat je na een cursus van enkele dagen nog lang geen vastgoedstylist bent. Het kostte ons heel veel tijd, investeringen in aanvullende cursussen en moeite om echt het vak onder de knie te krijgen. 


Het kan echt het anders. Wij willen jou deze teleurstelling besparen. Vandaar dat wij deze 9-weekse Basisopleiding Vastgoedstylist hebben ontwikkeld. In deze opleiding delen wij al onze bewezen praktijkkennis met jou. Je krijgt huiswerkoefeningen, je kunt de lessen opnieuw bekijken en wij staan 24/7 voor je klaar voor al je vragen. Zodat jij na 9 weken echt aan de slag kunt als vastgoedstylist!Ursula & Liesbeth

Keurmerkstylisten Vastgoed

Vastgoedstyling is meer dan kussentjes schuiven!

Vastgoedstyling is een relatief jong beroep in Nederland. Een vak dat de laatste jaren enorm in ontwikkeling is, mede door de veranderende huizenmarkt. De gouden, eerste indruk vindt plaats op internet. Wie zorgt dat een woning daar aantrekkelijk wordt gepresenteerd? Juist, de vastgoedstylist!


Een vastgoedstylist is in feite een expert in woningpresentatie en weet als geen ander hoe een woning aantrekkelijk gepresenteerd wordt voor de verkoop. 

Na het volgen van de Basisopleiding Vastgoedstylist heb je geleerd

 • hoe je een volledig verkoopplan voor een woning opstelt.
 • op welke manier je mondeling en schriftelijk vastgoedstylingadvies geeft.
 • hoe je een woning met de bestaande meubels optimaal presenteert.
 • je eigen checklists met tips en formats op te stellen.
 • een leegstaande woning eenvoudig aantrekkelijk te meubileren met kartonnen en echte meubels.
 • met behulp van licht, kleur en woonaccessoires een woning aantrekkelijk te stylen voor kopers.
 • je eigen diensten op het gebied van woningpresentatie te ontwikkelen die bij jou passen.
 • een woning op internet en Funda super aantrekkelijk te presenteren.
 • hoe je je eigen bedrijf kunt opzetten en kun je starten als professioneel vastgoedstylist.

Waaruit bestaat de Basisopleiding Vastgoedstylist?

9-Weekse opleiding

Uit eigen ervaring weten we dat je in een paar dagen echt nog geen vastgoedstylist bent. Leren heeft tijd nodig en theorie maak je je pas eigen met behulp van oefeningen en het herhalen van de lesstof.

In deze 9-weekse opleiding behandelen we stap-voor-stap alle facetten van het vak. Iedere week krijg je toegang tot een lesmodule die bestaat uit verschillende korte video's met handige werkbladen en checklists die je kunt downloaden en uitprinten.

13 Weken begeleiding

Hoewel je de opleiding in 9 weken kunt voltooien, mag je er langer over doen. Je krijgt 3 maanden (= 13 weken) de tijd om alle lessen te volgen. Maar ook staan de docenten 13 weken lang voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je huiswerk na te kijken.

De Vastgoedstyling Community is de plek waar je al het lesmateriaal (video's en werkbladen) vindt. Maar waar je ook je ervaringen kunt delen en kunt sparren over het vak van vastgoedstylist. Zowel met ons als met je mede-cursisten. Zo maak je snel, grotere stappen dan wanneer je in je eentje met het vak aan de slag gaat.

E-learning

Online (thuis) leren biedt heel veel voordelen. Zo kun je zelf 24/7 bepalen op welk tijdstip van de dag je met de lesstof aan de slag gaat. Ideaal als je dit wilt combineren met je huidige baan of het ouderschap.


Je hoeft geen vrije dagen op te nemen om de lessen te volgen. Ook zijn de reiskosten minimaal, want lopen naar je laptop is heel goedkoop ;-) Heerlijk leren waar en wanneer je maar wilt!

Keurmerkstylist Competenties

Beide docenten die jou begeleiden zijn Keurmerkstylist Vastgoed. Dat betekent dat zij tot de top van Nederland behoren in het vakgebied. Zij kunnen jou als geen ander het vastgoedstylingvak leren. Bovendien delen zij al hun bewezen praktijkervaring met jou.


Hun missie is jou naar het hoogst haalbare niveau te begeleiden, zodat ook jij succesvol als vastgoedstylist aan de slag kunt.

Moderne leermiddelen

De opleiding bestaat uit heel veel videolessen, die altijd up-to-date zijn. Het voordeel van video is dat je die ieder moment kunt herhalen en opnieuw kunt bekijken. Vaak leer je de tweede keer nieuwe dingen, die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien.


Ook bevat iedere module praktische werkbladen die samen het complete leerboek vormen. Zo heb jij meteen een handig naslagwerk van alle behandelde lesstof.

Certificaat

Nadat jij je eindopdracht hebt afgerond en het door ons hebt laten beoordelen, ontvang je van ons het certificaat van deelname. Dit is het bewijs dat jij aan de slag kunt als vastgoedstylist.


Wil je daarna doorgroeien naar een expert in woningpresentaties? Dan kan dat ook. Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. Ook wij volgen regelmatig training en coaching om ons niveau hoog te houden. Wij begeleiden je na de opleiding graag verder naar Keurmerkstylist niveau!

De opleiding bestaat uit 9 lesmodules

Module 1
Vastgoedstyling is een vak

In de eerste module leer je wat vastgoedstyling is, hoe vastgoedstyling is ontstaan en waaruit het beroep anno nu bestaat. Je ontdekt waar je als woningpresentatiespecialist invloed op kunt uitoefenen in het verkoopproces en of jij geschikt bent voor het vak.

Module 2

Vastgoedmarketing

In de tweede module leer je wat vastgoedmarketing is. Ook krijg je inzicht in de woningmarkt. Je leert doelgroepen te bepalen, woningen te analyseren. Ook behandelen we de verschillende manieren waarop je vastgoedstylingadvies kunt geven.

Module 3

Woning check

In de derde module leer je op welke punten je een woning dient te checken voordat je met vastgoedstyling aan de slag kunt. Dat opruimen niet hetzelfde is als vastgoedstylen en hoe je snel en efficiënt een woning tip top in orde maakt voor de verkoop.

Module 4

Functioneel indelen

In de vierde module behandelen we alle ruimtes in en rondom een woning. Je leert ruimtes een functie te geven. Met welke meubels je iedere ruimte in een huis optimaal inricht. En hoe je een leegstaande woning inricht voor de verkoop.

Module 5

Kleur & Licht

In de vijfde module leer je hoe je een woning kunt neutraliseren, lichter en ruimer maakt. Je gaat aan de slag met de kleurencirkel. Je leert over warme en koude kleuren en materialen en hoe je hiermee een woning groter laat lijken.

Module 6

Sfeer aanbrengen

In de zesde module leer je hoe je van een thuis een huis maakt. Je krijgt tips met welke woonaccessoires je snel sfeer creëert en je ontdekt de geheime trucjes waarmee je goedkoop en eenvoudig verbluffende resultaten neerzet.

Module 7

Online presentatie

In de zevende module gaan we in op alle aspecten van een online presentatie, zoals woningfotografie, plattegronden, video, verkoopteksten, etc. Je ontdekt hoe Funda werkt en op welke wijze je woningen daar extra kunt laten opvallen.

Module 8

Bezichtiging

In de achtste module behandelen we alle aspecten die van belang zijn tijdens een bezichtiging. Hoe je van kijkers kopers maakt. Op welke manier je kunt samenwerken met makelaars en wat de toegevoegde waarde is van Open Huis.

Module 9

In business

In de negende module behandelen we de verschillende werkmethodes van vastgoedstylisten. Je krijgt een stappenplan voor het starten van je eigen bedrijf. Je ontwikkelt je eigen branding, zodat je meteen aan de slag kunt als zelfstandig vastgoedstylist!

Deze professionals gingen je voor

Ik heb mijn eerste klant!

Ik dacht eigenlijk dat ik in een online opleiding geen contact met jullie zou hebben. Jullie reageerden snel op mijn vragen. We hebben elkaar een aantal keer live gesproken en gezien.

De opleiding is heel goed te volgen. Het voordeel van e-learning is dat ik alles in mijn eigen tijd kon doen. Ik heb mijn eigen werkwijze en checklijsten ontwikkeld. Met als resultaat mijn eerste klant!

De laatste module “In Business” maakte het helemaal af. Ik heb het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben zelfstandig mijn eerste vastgoedstylingopdracht tot een succes te maken.

Daphne Wieman

Heerlijk om in mijn eigen tijd te leren!

Ik was op zoek naar een opleiding die niet slechts een paar dagen duurt. Na een gesprek met jullie en het volgen van een webinar was ik overtuigd. Ik vond het heel fijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Iedere week reserveerde ik een dag voor de opleiding. Dan zette ik mijn computer aan, mijn koptelefoon op en dan heerlijk leren! De mogelijkheid om video’s terug te kijken vond ik ook erg prettig. Bijvoorbeeld voor de eindopdracht, want je vergeet toch weer dingetjes. Met behulp van de uitgeprinte werkbladen kon ik ze makkelijk terug vinden. Ik heb heel veel geleerd, zeker die laatste module “In business” heeft me vertrouwen gegeven als vastgoedstylist aan de slag te gaan.

Annet Sterkman

Ik zie absoluut toekomst in het vak!

In eerste instantie was ik van plan de cursus vastgoedfotografie te gaan doen. Maar de basisopleiding vastgoedstyling triggerde mij meer, omdat de basis voor een optimale presentatie begint met vastgoedstyling. Na het volgen van deze opleiding heb ik veel beter inzicht gekregen hoe de taakverdeling van mij en mijn partner wordt in ons bedrijf. Ik ga mij nu focussen op de woningpresentatie en de marketing. Hier ligt mijn passie en mijn kwaliteiten. Wij hebben een goede balans gevonden en dat is een hele prettige manier van samenwerken! Beter dan hiervoor! Volgend jaar wil ik gaan starten met de Cursus Vastgoedfotografie. Ik vind het heel prettig dat ik in de Vastgoedstyling Community nog terecht kan voor al mijn vragen en inspiratie. Ik zie absoluut toekomst en de toegevoegde waarde van woningpresentatie. Nogmaals Bedankt!'

Anne Breddels

Wat heb ik veel geleerd van jullie!

Met veel plezier heb ik de Basisopleiding Vastgoedstylist gevolgd en afgerond. Ik vond het ontzettend prettig dat ik het in mijn eigen tempo heb kunnen doen. Fijn dat deze opleiding bestaat! Complimenten voor jullie aanpak! Wat heb ik veel geleerd van jullie. De filmpjes zijn inspirerend en leerzaam… en makkelijk om ze nogmaals te kunnen bekijken, stil te zetten en aantekeningen te kunnen maken. Veel live contact met jullie! De Power Sessies waren enorm waardevol. Ook de persoonlijke uitreiking van mijn certificaat bij Ursula thuis was bijzonder. Leuk dat we aansluitend met z'n drieën naar Anne d'r uitreiking zijn gegaan. De webinars in de Community zijn ook prettig om bij te wonen. Jullie geven altijd weer veel vernieuwende informatie. Super fijn! Bedankt en de fotografie cursus zal volgen in 2018!

Karin van Dijk

Ben jij er klaar voor om je droom waar te maken?

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Voor het volgen van deze vakopleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. 

De Basisopleiding Vastgoedstylist past bij jou als je jezelf herkent in meerdere van onderstaande situaties.


 • Je bent creatief en hebt affiniteit met interieurstyling. Het lezen van woonbladen en het bezoeken van woonbeurzen zou geen straf voor je moeten zijn ;-)
 • Je bent een doorzetter. Als je eenmaal kiest voor een opleiding, ben je bereid daar tijd voor vrij te maken (minimaal 4 uur per week). 
 • Je hebt de intentie de opleiding met goed gevolg af te ronden, omdat je graag professioneel het vak wilt gaan uitoefenen.
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig en je wilt geen copy-cat worden. Je vindt het een uitdaging om je eigen werkwijzes te ontwikkelen. 
 • Je vindt het prettig om zelf te kunnen bepalen op welke tijden en op welke plekken je alle lessen volgt.
 • Je wilt doorgroeien naar een echte expert in woningpresentaties. Je weet dat het echte werk begint, na het afronden van de opleiding. Je doet ervaring op, waarna je weer verder kunt leren ;-)

Basisopleiding Vastgoedstylist

ONLINE

€1297

excl. BTW

 • 9 lesmodules verdeelt over 9 weken
 • online leren m.b.v. lesvideo's, downloadbare werkbladen & hand-outs
 • 3 maanden toegang tot online leeromgeving
 • 3 maanden begeleiding van 2 docenten (Keurmerkstylisten Vastgoed!)
 • BONUS: webinars woningpresentatie in Vastgoedstyling Community

incl. praktijkdag

INTENSIVE

€1597

excl. BTW

 • 9 lesmodules verdeelt over 9 weken
 • online leren m.b.v. lesvideo's, downloadbare werkbladen & hand-outs
 • 3 maanden toegang tot online leeromgeving
 • 3 maanden begeleiding van 2 docenten (Keurmerkstylisten Vastgoed!) 
 • BONUS: webinars woningpresentatie in Vastgoedstyling Community
 • Praktijkdag Vastgoedstyling (t.w.v. €297)
 • Individuele Power Boost Sessie van 1 uur (t.w.v. €197)

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Wanneer je op de bestelknop drukt, kom je in een online betaalomgeving terecht. Hier kun je via iDeal direct de opleiding betalen. Zodra je dat gedaan hebt, ontvang je automatisch de factuur en krijg je meteen toegang tot de online leeromgeving. Daar staat de eerste lesmodule voor je klaar en kun je aan de slag. 

Heb je vragen over de Basisopleiding Vastgoedstylist?

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor deze opleiding?


Dat zal per persoon verschillend zijn. Wij adviseren minimaal 2 dagdelen per week te reserveren voor iedere module, maar dat is helemaal aan jou. Iedere module bestaat uit verschillende lesvideo’s die variëren in lengte (van 2 tot 20 minuten) en huiswerkopdrachten. Het is raadzaam om een vast moment in de week te reserveren voor het volgen van de lessen.

Moet ik verstand van internet en computers hebben om deze online opleiding te volgen?

Het feit dat je deze pagina kunt lezen, zegt al genoeg. Dan heb je voldoende kennis en apparatuur beschikbaar om de online opleiding te volgen. Overal, waar je maar toegang hebt tot internet, kun je onze videolessen op je computer, tablet of smartphone bekijken. De bijbehorende werkbladen (pdf) kun je met 1 klik downloaden en eventueel uitprinten, zodat je altijd alle leerstof ook in geprinte versie beschikbaar hebt.

Waarom duurt deze opleiding 9 weken, terwijl andere opleidingen slechts een paar dagen duren?

In onze optiek kun je het vak niet in een paar dagen leren. Lesstof heeft tijd nodig om ‘in te dalen’. Daarom behandelen we iedere week een nieuw onderwerp, waar we die week dieper op in gaan. Zo is er ook ruimte voor huiswerkopdrachten, zodat je de theorie helemaal eigen kunt maken. Resultaat is dat jij na 9 weken echt helemaal zelfstandig aan de slag kunt gaan als vastgoedstylist met eigen checklist, in je eigen taalgebruik. Wij willen geen ‘copy-cats’ maken!

Wanneer krijg ik het certificaat uitgereikt?

In de een na laatste module krijg je een eindopdracht. Met het uitvoeren van deze opdracht kun je ons laten zien dat je het vak van vastgoedstylist voldoende beheerst om er meteen mee aan de slag te gaan. Nadat deze eindopdracht positief door ons wordt beoordeeld, ontvang je het certificaat. Een paar keer per jaar organiseren we een live uitreiking, zodat wij jou ook persoonlijk kunnen feliciteren als toekomstige collega! ;-)

Is een online opleiding niet heel erg onpersoonlijk?

Dat valt heel erg mee. Tijdens de opleiding bieden we je verschillende mogelijkheden om ons en je mede-cursisten live te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups. Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons (docenten), op het moment dat ze vragen hadden of hun huiswerk wilden laten evalueren. Maar juist ook vanwege de vele videolessen, raakt je zo bekend met onze stemmen, dat je ons op de manier ook echt een beetje leert kennen.

Krijg ik veel standaard formats waarmee ik als vastgoedstylist meteen aan de slag kan?

Sorry, als je dat wilt, dan moeten we je helaas teleurstellen. Wij geloven niet in eenheidsworst. In deze opleiding leggen wij het accent op het creëren van je eigen werkstijl en ga je juist zelf aan de slag je eigen checklisten te maken. Op die manier ontwikkel je je eigen unieke werkmethodes en creëer je documenten die bij jou passen en zijn geschreven in jouw eigen unieke stijl. We werken wel met checklists in deze opleiding, maar die hebben alleen als doel jou te motiveren alle modules en lessen goed af te ronden. ;-)

Hoe lang bieden jullie cursisten support en ondersteuning?

Deze opleiding duurt 9 weken. We bieden je echter de mogelijkheid er langer over doen. Standaard krijg je 3 maanden onbeperkt toegang tot de online leeromgeving, via de Vastgoedstyling Community. In die 3 maanden kun jij daar al je vragen aan ons stellen. Dit is tevens de plek waar je je mede-cursisten ontmoet. Want juist van elkaar kun je nog meer leren! Ben je na 3 maanden nog niet klaar of wil je gewoon langer onze ondersteuning? Dan bieden wij je de mogelijkheid om je lidmaatschap van de Vastgoedstyling Community te verlengen. Op die manier houd je onbeperkt toegang tot alle lessen.

Is er ook persoonlijk contact met de docenten mogelijk?

Jazeker! In de Vastgoedstyling Community (= online leeromgeving) staan we dag en nacht voor je klaar. Nou ja, we zijn geen computers en hebben ook slaap en af en toe een vakantie nodig. Maar ons streven is wel om jouw vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Hebben we wat meer tijd nodig? Ook dan informeren wij jou daar over. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wil je graag persoonlijk (1-op-1) feedback? Dan adviseren we je om te kiezen voor het Intensive-variant met die 1-op-1 PowerSessie met ons, waarin je de mogelijkheid krijgt om een van ons een uur telefonisch of via Skype te spreken. Jij bepaalt zelf wat het onderwerp van deze PowerSessie is.

Kan ik deze opleiding (alle 9 modules) ook in 1 week afronden?

Nee, zie ook de vraag waarom deze opleiding 9 weken duurt. We geloven er niet in dat jij in 1 week alle lesstof goed eigen kunt maken. Vandaar dat we de lessen hebben verdeeld in 9 modules van 1 week. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij over minimaal 9 weken helemaal klaar bent om echt aan de slag te gaan als vastgoedstylist en het vak goed onder de knie hebt.

Wanneer kan ik beginnen aan deze opleiding?

Meteen, vandaag nog! Dat is ook het voordeel van deze opleiding. Je hoeft niet te wachten op een speciale startdatum. Dat betekent wel dat je mede-cursisten soms al wat verder zijn of juist na jou beginnen. Dat biedt jou het voordeel dat jij meteen mee kunt lezen in de community met cursisten die al wat verder zijn of misschien zelfs de opleiding al hebben afgerond. Zo leer je van elkaar en word je door je mede-cursisten geïnspireerd!

Heb ik garantie op werk als vastgoedstylist na afronding van deze opleiding?

Wij zijn een opleidingsinstituut en geen werkgever. Wel geven we je tips om een vliegende start te maken als vastgoedstylist. Ook geven we je in de laatste module een stappenplan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, waardoor je zelfverzekerder van start gaat. Maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk en blijft het een kwestie van doen. Heb je na het afronden van de opleiding meer hulp nodig opzet gebied van het ondernemerschap? Ook dan kunnen we je verder helpen met behulp van extra MasterClasses of de 'Cursus Ondernemen in Vastgoedpresentatie’

Wat houdt de Praktijkdag Vastgoedstyling in?

Tijdens deze dag bezoek je een woning waar we de eigenaar gaan voorzien van verkoopstylingadvies. Indien nodig restylen we de woning, met behulp van de aanwezige meubels en woonaccessoires. Vervolgens evalueren we de gegeven adviezen en maken we een start met het adviesrapport, één van de competenties van Keurmerk Vastgoedstylist.
Deze praktijkdag zit standaard in de ‘Intensive’ variant. Wil je als ‘Online’-cursist ook een Praktijkdag Vastgoedstyling volgen? Dat kan. In de Vastgoedstyling Community (jouw online leeromgeving) heb je de mogelijkheid je op te geven voor verschillende MasterClasses en Praktijkdagen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja dat kan zeker. Je kunt eventueel in 2 termijnen betalen. Het totaalbedrag zal in dat geval wel iets hoger liggen. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact met ons op. We mailen je dan een aparte betaallink.

Onze garantie

Wij zijn ervan overtuigd dat deze opleiding enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% niet goed, geld terug garantie. Schrijf je in en doe de eerste 2 weken volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze opleiding, stuur je ons uiterlijk 2 weken na de start van de opleiding een bericht en wij storten het bedrag, na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. Ga aan de slag met het gaafste beroep!

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de opleiding van 9 weken. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. Op je inschrijving voor deze opleiding is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving, zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.