Vastgoedstyling Opleiding: de Basisopleiding Vastgoedstylist

Basisopleiding Vastgoedstylist

Start vandaag nog met leren, 
zodat je over 9 weken de beste basis hebt om 
succesvol als vastgoedstylist aan de slag te gaan!

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties?

Kriebelen je handen?

Je vindt het heerlijk om Funda af te struinen naar mooie woningen. Je handen kriebelen bij het zien van slecht gestylde woningen.

Tijd voor nieuwe uitdaging?

Je huidige werkzaamheden leveren je weinig voldoening op. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging op professioneel niveau.

Verder specialiseren?

Je hebt ervaring als interieurstylist, vastgoedfotograaf of makelaardij, maar je wilt je verder specialiseren in vastgoedstyling.

Het leven is te kort om niet te doen wat je het liefste doet!

Je hebt een prima baan, maar echt gelukkig maakt het je niet. Je verslindt woonbladen, bekijkt woonprogramma's en je handen kriebelen bij het zien van slecht gepresenteerde woningen op Funda. Je weet dat het beter kan!


Wij herkennen dat gevoel! Ook wij wilden wat anders met ons leven, doen wat we leuk vinden en daarbij mensen helpen. Jaren geleden zijn wij ook het 'diepe' in gesprongen. Heel eng, maar we hebben er nooit een seconde spijt van gehad. Ondertussen hebben we allebei een succesvol bedrijf in woningpresentaties en hebben we samen meer dan 1000 woningen onder handen genomen. 


Wij kwamen alleen wel van een koude kermis thuis, toen bleek dat je na een cursus van enkele dagen nog lang geen vastgoedstylist bent. Het kostte ons heel veel tijd, investeringen in aanvullende cursussen en moeite om echt het vak onder de knie te krijgen. 


Het kan echt het anders. Wij willen jou deze teleurstelling besparen. Vandaar dat wij deze 9-weekse Basisopleiding Vastgoedstylist hebben ontwikkeld. In deze opleiding delen wij al onze bewezen praktijkkennis met jou. Je krijgt huiswerkoefeningen. Je kunt de lessen opnieuw bekijken. En wij staan 24/7 voor je klaar voor al je vragen. Zodat jij na 9 weken echt aan de slag kunt als vastgoedstylist!Ursula & Liesbeth

Keurmerkstylisten Vastgoed

Vastgoedstyling is meer dan kussentjes schuiven!

Vastgoedstyling is een relatief jong beroep in Nederland. Een vak dat de laatste jaren enorm in ontwikkeling is, mede door de veranderende huizenmarkt. De gouden, eerste indruk vindt plaats op internet. Wie zorgt dat een woning daar aantrekkelijk wordt gepresenteerd? Juist, de vastgoedstylist!


Een vastgoedstylist is in feite een expert in woningpresentaties en weet als geen ander hoe een woning aantrekkelijk gepresenteerd wordt voor de verkoop. 


Na het volgen van de Basisopleiding Vastgoedstylist heb je geleerd:

 • hoe je een volledig verkoopplan voor een woning opstelt
 • op welke manier je mondeling en schriftelijk vastgoedstylingadvies geeft
 • hoe je een woning met de bestaande meubels optimaal presenteert
 • je eigen checklists met tips en formats op te stellen
 • een leegstaande woning eenvoudig aantrekkelijk te meubileren met kartonnen en echte meubels
 • met behulp van licht, kleur en woonaccessoires een woning aantrekkelijk te stylen voor kopers
 • je eigen diensten op het gebied van woningpresentatie te ontwikkelen die bij jou passen
 • een woning op Funda super aantrekkelijk te presenteren
 • hoe je je eigen bedrijf kunt opzetten en kun je starten als professionneel vastgoedstylist

Deze professionals gingen je voor

Ik heb mijn eerste klant!


Ik dacht eigenlijk dat ik in een online opleiding geen contact met jullie zou hebben. Jullie reageerden snel op mijn vragen. We hebben elkaar een aantal keer live gesproken en gezien.

De opleiding is heel goed te volgen. Het voordeel van e-learning is dat ik alles in mijn eigen tijd kon doen. Ik heb mijn eigen werkwijze en checklijsten ontwikkeld. Met als resultaat mijn eerste klant!

De laatste module “In Business” maakte het helemaal af. Ik heb het gevoel dat ik er helemaal klaar voor ben zelfstandig mijn eerste vastgoedstylingopdracht tot een succes te maken.

Daphne Wieman

Heerlijk om in mijn eigen tijd te leren!

Ik was op zoek naar een opleiding die niet slechts een paar dagen duurt. Na een gesprek met jullie en het volgen van een webinar was ik overtuigd. Ik vond het heel fijn om mijn eigen tijd in te kunnen delen. Iedere week reserveerde ik een dag voor de opleiding. Dan zette ik mijn computer aan, mijn koptelefoon op en dan heerlijk leren! De mogelijkheid om video’s terug te kijken vond ik ook erg prettig. Bijvoorbeeld voor de eindopdracht, want je vergeet toch weer dingetjes. Met behulp van de uitgeprinte werkbladen kon ik ze makkelijk terug vinden. Ik heb heel veel geleerd, zeker die laatste module “In business” heeft me vertrouwen gegeven als vastgoedstylist aan de slag te gaan.

Annet Sterkman

Ik zie absoluut toekomst in het vak!

In eerste instantie was ik van plan de cursus vastgoedfotografie te gaan doen. Maar de basisopleiding vastgoedstyling triggerde mij meer, omdat de basis voor een optimale presentatie begint met vastgoedstyling. Na het volgen van deze opleiding heb ik veel beter inzicht gekregen hoe de taakverdeling van mij en mijn partner wordt in ons bedrijf. Ik ga mij nu focussen op de woningpresentatie en de marketing. Hier ligt mijn passie en mijn kwaliteiten. Wij hebben een goede balans gevonden en dat is een hele prettige manier van samenwerken! Beter dan hiervoor! Volgend jaar wil ik alsnog gaan starten met de Cursus Vastgoedfotografie. Ik vind het heel prettig dat ik in de Vastgoedstyling Community nog terecht kan voor al mijn vragen en inspiratie. Ik zie absoluut toekomst en de toegevoegde waarde van woningpresentatie. Nogmaals Bedankt!'

Anne Breddels


Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.

Waarom kiezen voor de Basisopleiding Vastgoedstylist?

9-Weekse opleiding

Uit eigen ervaring weten we dat je in een paar dagen echt nog geen vastgoedstylist bent. Leren heeft tijd nodig en theorie maak je pas eigen met behulp van oefeningen en het herhalen van de lesstof.

In deze 9-weekse opleiding behandelen we stap-voor-stap alle facetten van het vak. Iedere week krijg je toegang tot een lesmodule die bestaat uit verschillende korte video's met handige werkbladen en checklists die je kunt downloaden en uitprinten.

Vastgoedstyling Community

Hoewel je de opleiding in 9 weken kunt voltooien, mag je er langer over doen. Je krijgt minimaal 3 maanden de tijd om de huiswerkopdrachten door ons te laten nakijken en al je vragen aan ons te stellen.


De Vastgoedstyling Community is de plek waar je ook je ervaringen kunt delen en kunt sparren over het vak van vastgoedstylist. Zowel met ons als met mede-cursisten. Zo zul je snel grotere stappen kunnen maken dan wanneer je in je eentje met het vak aan de slag gaat.

E-learning

Online leren biedt heel veel voordelen. Zo kun je zelf 24/7 bepalen op welk tijdstip van de dag je met de lesstof aan de slag gaat. Ideaal als je dit wilt combineren met je huidige baan of het ouderschap.


Je hoeft geen vrije dagen op te nemen om de lessen te volgen. Ook zijn de reiskosten minimaal, want lopen naar je laptop is heel goedkoop ;-)

Bovendien kun je leren waar je maar wilt!

Keurmerkstylist Competenties

Beide docenten die jou begeleiden zijn Keumerkstylist Vastgoed. Dat betekent dat zij tot de top van Nederland behoren in het vakgebied. Zij kunnen jou als geen ander het vastgoedstylingvak leren. Bovendien delen zij al hun bewezen praktijkervaring met jou.


Hun missie is jou naar het hoogst haalbare niveau te begeleiden, zodat ook jij succesvol als vastgoedstylist aan de slag kunt.

Moderne leermiddelen

De opleiding bestaat uit heel veel korte videolessen, die altijd up-to-date zijn. Het voordeel van video is dat je die ieder moment kunt herhalen en opnieuw kunt bekijken. Vaak leer je de tweede keer nieuwe dingen, die je de eerste keer over het hoofd hebt gezien.


Ook bevat iedere module praktische werkbladen die samen het complete leerboek vormen. Zo heb jij meteen een handig naslagwerk van alle behandelde lesstof.

Certificaat

Nadat jij je eindopdracht hebt afgerond en het door ons hebt laten beoordelen, ontvang je van ons het certificaat van deelname. Dit is het bewijs dat jij aan de slag kunt als vastgoedstylist.


Wil je daarna doorgroeien naar een expert in woningpresentaties? Dan kan dat ook. Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. Ook wij volgen regelmatig training en coaching om ons niveau hoog te houden. Wij begeleiden je na de opleiding graag verder naar Keurmerkstylist niveau!

De opleiding bestaat uit 9 lesmodules

Module 1
Vastgoedstyling is een vak

In de eerste module leer je wat vastgoedstyling is, hoe vastgoedstyling is ontstaan en waaruit het beroep anno nu bestaat. Je ontdekt waar je als woningpresentatiespecialist invloed op kunt uitoefenen in het verkoopproces en of jij geschikt bent voor het vak.

Module 2

Vastgoedmarketing

In de tweede module leer je wat vastgoedmarketing is. Ook krijg je inzicht in de woningmarkt. Je leert doelgroepen te bepalen, woningen te analyseren. Ook behandelen we de verschillende manieren waarop je vastgoedstylingadvies kunt geven.

Module 3

Woning check

In de derde module leer je op welke punten je een woning dient te checken voordat je met vastgoedstyling aan de slag kunt. Dat opruimen niet hetzelfde is als vastgoedstylen en hoe je snel en efficiënt een woning tip top in orde maakt voor de verkoop.

Module 4

Functioneel indelen

In de vierde module behandelen we alle ruimtes in en rondom een woning. Je leert ruimtes een functie te geven. Met welke meubels je iedere ruimte in een huis optimaal inricht. En hoe je een leegstaande woning inircht voor de verkoop.

Module 5

Kleur & Licht

In de vijfde module leer je hoe je een woning kunt neutraliseren, lichter en ruimer maakt. Je gaat aan de slag met de kleurencirkel. Je leert over warme en koude kleuren en materialen en hoe je hiermee een woning groter laat lijken.

Module 6

Sfeer aanbrengen

In de zesde module leer je hoe je van een thuis een huis maakt. Je krijgt tips met welke woonaccessoires je snel sfeer creëert en je ontdekt de geheime trucjes waarmee je goedkoop en eenvoudig verbluffende resultaten neerzet.

Module 7

Online presentatie

In de zevende module gaan we in op alle aspecten van een online presentatie, zoals woningfotografie, plattegronden, video, verkoopteksten, etc. Je ontdekt hoe Funda werkt en op welke wijze je woningen daar extra kunt laten opvallen.

Module 8

Bezichtiging

In de achtste module behandelen we alle aspecten die van belang zijn tijdens een bezichtiging. Hoe je van kijkers kopers maakt. Op welke manier je kunt samenwerken met makelaars en wat de toegevoegde waarde is van Open Huis.

Module 9

In business

In de negende module behandelen we de verschillende werkmethodes van vastgoedstylisten. Je krijgt een stappenplan voor het starten van je eigen bedrijf. Je ontwikkelt je eigen branding, zodat je meteen aan de slag kunt als zelfstandig vastgoedstylist!

Ben jij er klaar voor om je droom waar te maken?

Starten wanneer je maar wilt!

Wanneer je op de bestelknop drukt, kom je in een online betaalomgeving terecht. Hier kun je via iDeal direct de opleiding betalen. Zodra je dat gedaan hebt, ontvang je automatisch de factuur en krijg je meteen toegang tot de online leeromgeving.


Daar staat de eerste lesmodule voor je klaar en kun je aan de slag. Iedere week komt er een nieuwe lesmodule voor je beschikbaar, zodat je in 9 weken je opleiding kunt afronden. Maar je mag er natuurlijk ook langer over doen. Je hebt 3 maanden de tijd om alle lessen te herhalen en je kunt al je vragen aan ons kwijt in het online support gedeelte van de Vastgoedstyling Community.

Basisopleiding Vastgoedstylist

BASIS

 • € 1297

  • 9 lesmodules bestaande uit video's en werkbladen
  • 24/7 toegang lesmateriaal
  • 3 maanden support & toegang lesmodules
  • 3 maanden lidmaatschap Vastgoedstyling Community

  • Certificaat na afronding opleiding

  EXPERT

 • € 1597

  • 9 lesmodules bestaande uit video's en werkbladen
  • 24/7 toegang lesmateriaal
  • 6 maanden support & toegang lesmodules
  • 6 maanden lidmaatschap Vastgoedstyling Community
  • Certificaat na afronding opleiding
  • 2x een 1-op-1 PowerSessie met één van beide docenten van een uur (t.w.v. €399)

  Betalen in 2 termijnen?

  Dat is ook mogelijk, hoewel in 1 keer voordeliger is. Bij aanvang en na 4 weken vindt betaling plaats. Maak een keuze uit onderstaande mogelijkheden voor betaling in 2 termijnen

  Nog vragen?

  Dat zal per persoon verschillend zijn. Wij adviseren minimaal 2 dagdelen per week te reserveren voor iedere module, maar dat is helemaal aan jou. Iedere module bestaat uit verschillende lesvideo’s die variëren in lengte (van 2 tot 20 minuten) en huiswerkopdrachten. Het is raadzaam om een vast moment in de week te reserveren voor het volgen van de lessen.

  Het feit dat je deze pagina kunt lezen, zegt al genoeg. Dan heb je voldoende kennis en apparatuur beschikbaar om de online opleiding te volgen. Overal, waar je maar toegang hebt tot internet, kun je onze videolessen op je computer, tablet of smartphone bekijken. De bijbehorende werkbladen (pdf) kun je met 1 klik downloaden en eventueel uitprinten, zodat je altijd alle leerstof ook in geprinte versie beschikbaar hebt.

  In onze optiek kun je het vak niet in een paar dagen leren. Lesstof heeft tijd nodig om ‘in te dalen’. Daarom behandelen we iedere week een nieuw onderwerp, waar we die week dieper op in gaan. Zo is er ook ruimte voor huiswerkopdrachten, zodat je de theorie helemaal eigen kunt maken.
  Resultaat is dat jij na 9 weken echt helemaal zelfstandig aan de slag kunt gaan als vastgoedstylist met eigen checklist, in je eigen taalgebruik. Wij willen geen ‘copy-cats’ maken!

  In de een na laatste module krijg je een eindopdracht. Met het uitvoeren van deze opdracht kun je ons laten zien dat je het vak van vastgoedstylist voldoende beheerst om er meteen mee aan de slag te gaan. Nadat deze eindopdracht positief door ons wordt beoordeeld, ontvang je het certificaat. Een paar keer per jaar organiseren we een live uitreiking, zodat wij jou ook persoonlijk kunnen feliciteren als toekomstige collega! ;-)

  Dat valt heel erg mee. Tijdens de opleiding bieden we je verschillende mogelijkheden om ons en je mede-cursisten live te ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens speciale vakdagen, interessante lezingen of spontaan georganiseerde live meet-ups.
  Eerdere cursisten gaven aan dat ze enorm blij waren met de snelle respons van ons (docenten), op het moment dat ze vragen hadden of hun huiswerk wilden laten evalueren. Maar juist ook vanwege de vele videolessen, raakt je zo bekend met onze stemmen, dat je ons op de manier ook echt een beetje leert kennen.

  Sorry, als je dat wilt, dan moeten we je helaas teleurstellen. Wij geloven niet in eenheidsworst. In deze opleiding leggen wij het accent op het creëren van je eigen werkstijl en ga je juist zelf aan de slag je eigen checklisten te maken. Op die manier ontwikkel je je eigen unieke werkmethodes en creëer je documenten die bij jou passen en zijn geschreven in jouw eigen unieke stijl.
  We werken wel met checklists in deze opleiding, maar die hebben alleen als doel jou te motiveren alle modules en lessen goed af te ronden. ;-)

  Deze opleiding duurt 9 weken. We bieden je echter de mogelijkheid er langer over doen. Standaard krijg je 3 maanden onbeperkt toegang tot de online leeromgeving, via de Vastgoedstyling Community. In die 3 maanden kun jij daar al je vragen aan ons stellen. Dit is tevens de plek waar je je mede-cursisten ontmoet. Want juist van elkaar kun je nog meer leren!
  Ben je na 3 maanden nog niet klaar of wil je gewoon langer onze ondersteuning? Dan bieden wij je de mogelijkheid om je lidmaatschap van de Vastgoedstyling Community te verlengen. Op die manier houd je onbeperkt toegang tot alle lessen.

  Jazeker! In de Vastgoedstyling Community staan we dag en nacht voor je beschikbaar. Nou ja, we zijn geen computers en hebben ook slaap en af en toe een vakantie nodig. Maar ons streven is wel om jouw vragen binnen 24 uur te beantwoorden. Hebben we wat meer tijd nodig? Ook dan informeren wij jou daar over. Zo weet je precies waar je aan toe bent.
  Wil je graag persoonlijk (1op-1) feedback? Dan adviseren we je om te kiezen voor het Expert-pakket met twee 1-op-1 PowerSessies met ons, waarin je de mogelijkheid krijgt om ieder van ons een uur telefonisch of via Skype te spreken. Jij bepaalt zelf wat je wilt bespreken.

  Nee, zie ook de vraag waarom deze opleiding 9 weken duurt. We geloven er niet in dat jij in 1 week alle lesstof goed eigen kunt maken. Vandaar dat we de lessen hebben verdeeld in 9 modules van 1 week. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij over minimaal 9 weken helemaal klaar bent om echt aan de slag te gaan als vastgoedstylist.

  Meteen, vandaag nog! Dat is ook het voordeel van deze opleiding. Je hoeft niet te wachten op een speciale startdatum. Dat betekent wel dat je mede-cursisten soms al wat verder zijn of juist na jou beginnen. Dat biedt jou het voordeel dat jij meteen mee kunt lezen in de community met cursisten die al wat verder zijn of misschien zelfs de opleiding al hebben afgerond. Zo leer je van elkaar en word je door je mede-cursisten geïnspireerd!

  Wij zijn een opleidingsinstituut en geen werkgever. Wel geven we je tips om een vliegende start te maken als vastgoedstylist. Ook geven we je in de laatste module een stappenplan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, waardoor je zelfverzekerder van start gaat. Maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk en blijft het een kwestie van doen.

  Onze garantie

  Wij zijn ervan overtuigd dat deze opleiding enorm waardevol is. Daarom geven wij 100% geld terug garantie. Schrijf je in en doe de eerste 2 weken volledig mee (blijkend uit je aanwezigheid in de Vastgoedstyling Community en aantoonbare uitvoering van de opdrachten). Als blijkt dat je niet tevreden bent over deze opleiding, stuur je ons uiterlijk 2 weken na de start van de opleiding een bericht en wij storten het bedrag, na aftrek van reeds door ons gemaakte kosten, retour. Ga aan de slag met het gaafste beroep!

  De kleine lettertjes

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de opleiding van 9 weken. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen. Op je inschrijving voor deze opleiding is de wettelijke bedenktijd voor internetaankopen van toepassing. Dit houdt in dat je tot 14 dagen na inschrijving zonder opgaaf van reden je inschrijving kunt intrekken en recht hebt op teruggave van reeds betaalde bedragen.