Mast​​​​erClass 360º-Fotografie

speciaal voor woningpresentaties op Funda

Start direct

Flexibel leren

Doorloop alle lessen in je eigen tempo en tijd.

Praktijkgericht

Combineer theorie met praktische opdrachten voor directe toepassing.

Support & Feedback

Krijg online support en feedback van experts in vastgoedpresentatie.

De voordelen 360º-woningfotografie

In deze masterclass leer hoe je met een speciale 360º-camera professionele 360º-foto's maakt die geschikt zijn voor plaatsing op Funda.


 • Met 360º-foto's geef je kijkers een volledige weergave van een ruimte
 • Kijkers kunnen zelf door de ruimtes navigeren in 360º-foto, wat de interesse in een woning versterkt
 • Een complete woningpresentatie incl. 360º-foto's zorgt voor een hogere ranking op Funda
 • Creëer met 360º-foto's een virtuele tour of 3D Tour voor je woningpresentatie

Leer 360º-woningfoto's maken 

Instellingen & apparatuur

Ontdek met welke functies je op een speciale 360º-camera het beste kunt werken om aantrekkelijke foto's voor Funda te maken. Daarnaast krijg je praktische tips voor een volledige uitrusting om de beste kwaliteit foto's te garanderen. Ook leer je werken met de app op je smartphone.

Compositie

Bij 360º-fotografie moet je rekening houden met verschillende aspecten die invloed kunnen hebben op de optimale compositie. Het camerastandpunt is namelijk anders dan bij 'normale' fotografie. Je ontdekt hoe je zowel binnen als buiten aantrekkelijke beelden maakt, die zorgen voor een compleet beeld van de woning.

Bewerken & opleveren

Je leert op welke manier je 360º-foto's kunt nabewerken en kunt voorzien van je eigen logo. Ook zorg je dat je volgens de juiste specificaties  360º-foto's kunt exporteren voor Funda, zodat ze daar volledig en in de juiste volgorde zichtbaar zijn. Je weet ook hoe zelf via een speciale 360º-viewer je eigen foto's kunt controleren.

BONUS: 3D tour

Als je eenmaal de kunst van 360º-fotografie onder de knie hebt, is het een kleine stap om ook een 3D tour te maken met behulp van externe software zoals Matterport en iGuide. Je ontvangt als bonus een handig stappenplan waarmee je zelf aan de slag kunt gaan met het ontwikkelen van een 3D Tour voor Funda.

Compleet dienstenpakket

Wil jij een compleet pakket van diensten aanbieden voor de presentatie van woningen op Funda? Dan is deze MasterClass 360º-fotografie een mooie aanvulling.


Leer hoe je professionele 360º-foto's maakt die een woning nog beter tot z'n recht laat komen op Funda. Met deze praktische MasterClass kun je snel professioneel met 360º-fotografie aan de slag!

De sleutel tot succes!

 • 2 Weken toegang tot de leeromgeving, zodat je ruim de tijd hebt om de masterclass succesvol af te ronden
 • Lesmateriaal: duidelijke instructievideo's inclusief werkbladen, die samen een compleet naslagwerk van de lesstof vormen
 • Live Q&A-sessies: stel al je vragen rechtsreeks aan de docenten tijdens de 2-wekelijkse Q&A-sessie
 • lidmaatschap Vastgoedstyling Community: je bent automatisch lid van een actieve community waarin je kunt netwerken met vakgenoten en mee kunt doen aan online en live activiteiten, zoals kenniswebinars, excursies, etc.
 • Online support: in de online leeromgeving staan de docenten voor je klaar voor feedback en vragen
 • Digitaal certificaat: na afronding van de masterclass ontvang je per mail een digitaal certificaat
 • Docenten: Ursula Ouwerkerk en Liesbeth Oldeman, beiden experts in vastgoedpresentatie met jarenlange praktijkervaring.

Welke apparatuur heb je nodig?

360º-camera

We leren je fotograferen met een 360º-camera. In onze lessen gebruiken we een (eenvoudige) Ricoh Theta SC2, maar ieder ander model is ook geschikt om de masterclass mee te volgen.

Statief

Om snel te kunnen werken adviseren we om een speciaal (klein en licht) statief geschikt voor een 360º-camera te gebruiken. Maar in principe kun je deze masterclass prima volgen met je 'gewone' fotostatief.

Software

Een 360º-camera werkt altijd samen met een speciale (gratis) app die je op je smartphone moet installeren. Als je de foto's nog wilt nabewerken adviseren we je om dit te doen met Adobe Lightroom.
€127

MasterClass 360º-fotografie

 • 2 weken toegang tot de lessen
 • leer professionele 360º-foto's maken
 • geschikt voor plaatsing op Funda
 • flexibel online leren in je eigen tijd
 • incl. lidmaatschap Vastgoedstyling Community

Heb je vragen over de MasterClass 360º-fotografie?

Heb ik een vooropleiding nodig om deze MasterClass te kunnen volgen?

Kennis van vastgoedfotografie is een pré om deze MasterClass goed te kunnen volgen. Als je nog geen ervaring met vastgoedfotografie en nabewerking hebt, dan adviseren we je om eerst de Opleiding Vastgoedfotograaf te volgen en daarna je kennis uit te breiden met 360º-fotografie.

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor de MasterClass?

Dat verschilt enorm per deelnemer. We adviseren je om 2-4 dagdelen te reserveren voor het volgen van de lessen en het oefenen met de apparatuur.

Ontvang ik een certificaat van deze MasterClass?

Ja, alleen als je een voldoende scoort op de eindtoets. Daarna ontvang je het digitale certificaat van deelname. Deze toets kun je echter zo vaak overdoen als je wilt. ;-)

Kan ik langer dan 2 weken over deze MasterClass doen?

Dat kan, maar dat is zeker niet nodig wanneer je meteen met de MasterClass start. Sommige cursisten zijn in één dag klaar met de lessen, anderen plannen liever de lessen over verschillende dagen in. In je eigen tempo en tijd kun je ze volgen.
Wil je toch langer toegang tot de lessen houden, dan is dat ook mogelijk. Na afloop bieden we je de mogelijkheid om lid te blijven van de Vastgoedstyling Community, zodat je kunt blijven deelnemen aan de activiteiten die daar plaatsvinden en om te netwerken. Maar ook kun je een uitgebreider abonnement nemen, waarmee je ook toegang tot de lessen behoudt.

Heb ik al een 360º-camera nodig bij de start van de MasterClass?

Nee dat hoeft zeker niet. In de eerste lessen leggen we uit welke 360º-camera's geschikt zijn. Dus je zou ook pas, nadat je bent gestart me de MasterClass, een geschikte camera kunnen aanschaffen. Wij werken zelf met de Ricoh Theta SC2. Die is op dit moment prima geschikt voor het maken van 360º-foto's voor Funda.

De kleine lettertjes

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan de gehele masterclass. Er vindt geen restitutie van je investering plaats wanneer je besluit eerder te stoppen.