3 Voordelen van een online opleiding vastgoedstyling
04 juni 2019 
2 min. leestijd

3 Voordelen van een online opleiding vastgoedstyling

Waarom zou je een online opleiding volgen als het ook off-line kan? Je kunt die vraag ook omdraaien. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? ūüėČ Door internet is er zoveel meer mogelijk geworden. Online leren is daar een van. Wij, Ursula en Liesbeth, allebei Keurmerkstylist Vastgoed, maken graag gebruik van alle voordelen die het internet biedt. Met onze eigen bedrijven waren we voorloper op het gebied van het online aanbieden van onze diensten, maar ook het geven van online vastgoedstylingadviezen. Dus dan is het ook niet zo gek, als je samen besluit een opleidingsinstituut op het gebied van vastgoedpresentatie te starten, dit te doen met behulp van een e-learning platform.

Vastgoedstyling is een onmisbaar marketing middel voor de verkoop van woningen in heel Nederland. Het beroep van vastgoedstylist is de afgelopen jaren verder door ontwikkeld. Net zoals de woningmarkt zich blijft ontwikkelen. Deze veranderingen hebben voornamelijk te maken met de steeds grotere rol van internet en Funda in het verkoopproces.

Vastgoedstylisten zijn allang geen ‚Äėhuisvrouwen die kussentjes willen schuiven‚Äô meer. Nee, vastgoedstylisten hebben zich ontwikkeld tot experts in woningpresentaties. Dat is meer dan alleen het stylen van de woning voor de verkoop. Zij zijn diegenen die precies weten hoe een woning zowel tijdens een bezichtiging als op internet het beste tot z‚Äôn recht komt.

Vastgoedstylisten hebben ook verstand van woningfotografie, vastgoedmarketing, woningvideo’s, 2D/3D plattegronden, etc. Een echte expert houdt alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om zo hun klanten, zoals makelaars en huiseigenaren, optimaal van dienst te kunnen zijn.

Wil je ook een echte expert worden in ons vakgebied, maar twijfel je nog met welk opleidingsinstituut je in zee gaat?

Een online opleiding heeft de volgende voordelen:

  1. Jij bent de baas over je eigen agenda
    Ondanks dat de meeste trainingen een startdatum hebben, kun jij wel zelf bepalen wanneer je de lessen volgt. Je bent namelijk niet gebonden aan een specifieke dag of tijdstip. Heel prettig wanneer je (nog) een vaste baan hebt, want dan hoef je geen vrije dagen op te nemen om de lessen te volgen. Ben jij vanwege de kinderen nog aan huis gebonden? Ook dan is online leren ideaal. Ieder moment van de dag (of nacht ;-)) kun jij de lessen volgen. Studeren kan bovendien in je eigen tempo. Je hoeft niet te wachten op de langzaamste van een groep. Cursisten hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot de leeromgeving.
  2. Van elkaar kun je nog meer leren
    Uniek is de online Vastgoedstyling Community, de online leeromgeving die tevens een online ontmoetingsplek is. De ideale plek om met andere vastgoedstylisten te netwerken en waar je terecht kunt met al je vragen over het vakgebied. Waar we elkaar zowel inspireren als motiveren. Hoe leuk is het om je successen te delen, je te laten aanmoedigen door medecursisten en elkaars werk te kunnen bewonderen?
  3. Besparing van reiskosten en -tijd
    Je hoeft je huis niet uit om deze online Vastgoedstyling Opleiding te volgen. Dat scheelt je een boel reistijd, maar ook reiskosten. Bovendien kun je alle lessen eindeloos blijven herhalen. Heb je behoefte om bepaalde onderwerpen nogmaals te bekijken of te beluisteren? Dan kan dat gewoon. Vaak hoor of zie je de tweede keer weer nieuwe dingen. Hierdoor zijn videolessen veel waardevoller dan eenmalige trainingen. Zo mis je nooit wat!

Is online ook onpersoonlijk? Zeker niet! In de Vastgoedstyling Community organiseren we ook live bijeenkomsten. Dan gaan we bij elkaar op bezoek en behandelen we een specifiek thema in ons vakgebied. We skypen/bellen regelmatig met de cursisten. Je kunt meedoen aan groeps-skype-sessies en spontaan worden er ook meetings met elkaar georganiseerd.

Ook na het afronden van de Basisopleiding Vastgoedstylist blijven we je helpen, zowel op het vakgebied als het ondernemerschap!

Reactie plaatsen