E-learning

E-learning

Bij e-learning wordt lesstof aan cursisten aangeboden met behulp van informatie- en communicatietechnologie. In de praktijk betekent dit in de meeste gevallen dat leeractiviteiten interactief plaatsvinden via een computer die is aangesloten op het internet. Op deze manier is afstandsonderwijs mogelijk. De Nederlandse term is online leren.

Ook het vak vastgoedstyling wordt o.a door de Vastgoedstyling Opleiding via e-learning aangeboden.

Dit biedt verschillende voordelen voor de cursisten, zoals:

  • Plaats onafhankelijk
    Het maakt niet uit waar je je als cursist bevindt om de opleiding te volgen. Je bespaart op reistijd naar een fysieke leslocatie. Maar door de plaatsonafhankelijkheid kan een opleiding over de hele wereld (zolang er internet is) gevolgd worden.
  • Tijdonafhankelijk
    Als cursist kun je zelf kiezen op welke tijden je de opleiding volgt (mits er geen live webinars plaats vinden). Dat is heel praktisch wanneer je een opleiding wilt volgen in combinatie met je vaste baan, de oppas van je kinderen, etc. Maar ook van live-sessies worden meestal opnames gemaakt, die je vervolgens op een geschikt moment kunt bekijken.
  • De mogelijkheid van Herhaling
    Cursisten kunnen lessen net zo vaak herhalen als ze zelf willen (denk aan lesvideo's). Maar ook kunnen onderdelen juist sneller worden doorlopen. Cursisten hoeven niet op elkaar te wachten.
online lerenEr kleven natuurlijk ook nadelen aan e-learning. Het kan zijn dat sommige cursisten een bepaalde mate van groepsdruk nodig hebben om tot actie over te gaan. Omdat e-learning individueel gericht is, wordt er van een cursist zelf een bepaalde discipline verwacht om een opleiding te voltooien.

Optimaal is wanneer e-learning wordt gecombineerd met (online) groepsessies. Zo ontstaat er toch een groepsdruk om op schema te blijven. Ook de combinatie met live sessies is ideaal, omdat cursisten zo makkelijker contact met elkaar leggen waardoor ze elkaar beter inspireren en motiveren.

Bij de Vastgoedstyling Opleiding is gekozen voor een e-learning platform (online leeromgeving: de Vastgoedstyling Community) waar deelnemers met elkaar in contact kunnen komen en waar ook live inspiratiesessies worden georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Ook via webinars en online zoomsessie wordt onderling contact bevorderd.
Anna Wiersma
Door

Anna Wiersma

op 19 Jun 2021

Ik heb de cursus floorplanner gevolgd. Nu wil ik er mee verder ( tijdje op andere dingen gericht ). Ik merk dat ik snel de basis kwijt ben. Kan ik dit opnieuw aangeboden krijgen zonder kosten ?

Reactie plaatsen