Page content

E-learning

E-learning

Bij e-learning wordt lesstof aan cursisten aangeboden met behulp van informatie-e en communicatietechnologie. In de praktijk betekent dit in de meeste gevallen dat leeractiviteiten interactief plaatsvinden via een computer die is aangesloten op het internet. Op deze manier is afstandsonderwijs mogelijk.

Ook het vak vastgoedstyling wordt o.a door de Vastgoedstyling Opleiding via e-learning aangeboden.

Dit biedt verschillende voordelen voor de cursisten, zoals:

 • Plaats onafhankelijk:
  Het maakt niet uit waar je je als cursist bevindt om de opleiding te volgen. Je bespaart op reistijd naar een fysieke leslocatie. Maar door de plaatsonafhankelijkheid kan een opleiding over de hele wereld (zolang er internet is) gevolgd worden.
 • Tijdonafhankelijk:
  Als cursist kun je zelf kiezen op welke tijden je de opleiding volgt (mits er geen live webinars plaats vinden). Dat is heel praktisch wanneer je een opleiding wilt volgen in combinatie met je vaste baan, de oppas van je kinderen, etc.
 • De mogelijkheid van Herhaling:
  Cursisten kunnen lessen net zo vaak herhalen als ze zelf willen (denk aan lesvideo’s). Maar ook kunnen onderdelen juist sneller worden doorlopen. Cursisten hoeven niet op elkaar te wachten.

Maar er kleven ook nadelen aan e-learning. Het kan zijn dat sommige cursisten een bepaalde mate van groepsdruk nodig hebben om tot actie over te gaan. Omdat e-learning individueel gericht is, wordt er van een cursist zelf een bepaalde discipline verwacht om een opleiding te voltooien.

Optimaal is wanneer e-learning wordt gecombineerd met live events. Op die manier leggen cursisten makkelijker contact met elkaar waardoor ze elkaar kunnen inspireren en motiveren.

Bij de Vastgoedstyling Opleiding is daarom gekozen voor een e-learning platform (Vastgoedstyling Community) waar deelnemers met elkaar in contact kunnen komen en waar ook live inspiratiesessies worden georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Maar ook via webinars en online inloopspreekuren wordt onderling contact bevordert.

 

  Comment Section

  0 reacties op “E-learning

  Plaats een reactie


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.