5 Tips voor een zomerse vastgoedpresentatie
30 mei 2023 
1 min. leestijd

5 Tips voor een zomerse vastgoedpresentatie

De zomer is bijna begonnen, dus wordt het weer tijd voor wat meer zonneschijn in de woningpresentaties. De zomer brengt niet alleen mooi weer en vakantievibes met zich mee, maar biedt ook talloze mogelijkheden om woningen voor de verkoop extra te laten stralen.

Hier vijf tips om je te helpen het beste uit het zomerseizoen te halen!

 1. Maak gebruik van natuurlijk licht
  In de zomer schijnt de zon vaker en langer en kun je meer profiteren van natuurlijk daglicht. Open die gordijnen, vitrages en jaloezieën en laat zoveel mogelijk zonnestralen naar binnen vallen. Ook zonweringen, ondanks dat ze het binnen lekker koel houden, kun je tijdens een bezichtiging beter dicht doen. Een goed verlichte woonkamer oogt namelijk ruimtelijker en aantrekkelijker. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de ramen schoon zijn voor een helder uitzicht! ;-)

 2. Creëer buitenparadijzen
  Mensen zijn dol op de zomer, ze willen buiten zijn! Focus daarom op de buitenruimtes van een huis en laat die schitteren. Richt tuinen, patio's en balkons in alsof ze rechtstreeks uit een vakantiebrochure komen. Met stijlvolle tuinmeubelen en groene planten kunnen potentiële kopers zich goed voorstellen hoe ze buiten kunnen genieten tijdens zomerse avonden.

 3. Gebruik frisse zomerkleuren
  Zomerse kleuren hebben een positieve invloed op de uitstraling van een huis. Kies in dit seizoen voor lichte en frisse kleuren in het interieur. Ook weer om het gevoel van ruimte en lichtheid te creëren. Denk aan koele (groene en blauwe) pasteltinten, maar ook aan wit-tinten om het zomerse luchtige gevoel te weerspiegelen. Voeg kleurrijke accenten toe, met behulp van kussens, bloemen of kunstwerken, om een frisse levendige sfeer neer te zetten.

 4. Zorg voor ventilatie en verkoeling
  In de zomer kan het behoorlijk warm worden, dus zorg ervoor dat een woning vlak voor de bezichtiging goed geventileerd wordt. Controleer eventueel of de airconditioning goed werkt, zodat alle kamers een aangename temperatuur hebben. Een koele en comfortabele woning kan een grote aantrekkingskracht hebben op potentiële kopers, vooral tijdens warme zomerdagen.

 5. Vergeet de groene details niet
  De zomer is het seizoen waarin de natuur in volle bloei staat. Maak gebruik van groene planten en bloemen om een frisse en levendige uitstraling te creëren. Plaats verse bloemen in vaasjes, hang planten op en besteed aandacht aan goed onderhouden tuinen. Een vleugje groen kan een pand tot leven brengen en een positieve indruk achterlaten.

Laat de zomer je inspireren om aantrekkelijke vastgoedpresentaties te maken, veel succes! :-)

Reactie plaatsen