De Laatste Trends in Vastgoedstyling in Nederland
08 mei 2024 
1 min. leestijd

De Laatste Trends in Vastgoedstyling in Nederland

Vastgoedstyling, internationaal beter bekend als home staging, speelt een cruciale rol in de vastgoedmarkt door woningen niet alleen verkoopklaar te maken, maar ook door ze onweerstaanbaar te maken voor potentiële kopers. In Nederland zien we verschillende trends die de presentatie van huizen veranderen. 

Hier zijn enkele van de top trends die je in 2024 niet mag missen.

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid is een trend die door veel sectoren heen speelt, maar in de vastgoedstyling neemt het een bijzondere plaats in. Stylisten gebruiken steeds vaker natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en hergebruiken zoveel mogelijk accessoires die al in een woning aanwezig zijn voor de styling. Dit spreekt enerzijds milieubewuste kopers aan, maar verkopers die een stylist inhuren zijn ook gebaad met een zo laag mogelijk budget voor de restyling.

Minimalisme met karakter

De trend van minimalisme blijft populair, maar het draait allemaal om de balans. Een huis moet er schoon en ontdaan van overbodige spullen uitzien, maar tegelijkertijd warmte en karakter uitstralen. Dit wordt bereikt door zorgvuldig gekozen kunstwerken en woonaccessoires die een verhaal vertellen of een persoonlijke touch geven.

Flexibele werkruimtes

Nu thuiswerken steeds gebruikelijker wordt, is het belangrijk dat huizen flexibele werkruimtes bieden. Vastgoedstylisten richten zich op het creëren van multifunctionele ruimtes die zowel als kantoor als voor privégebruik dienen kunnen. Het gebruik van slimme meubels en innovatieve opbergsystemen is hierin key.

Gedurfde kleuren en texturen

Weg met het veilige wit en grijs! We zien een verschuiving naar gedurfde, rijke kleuren en texturen die diepte en luxe toevoegen aan elke ruimte. Denk aan diepblauw, smaragdgroen en warm terracotta, die zorgen voor een opvallende maar elegante look.

Lokale flair

Een andere interessante trend is het integreren van lokale elementen in de styling. Dit kan variëren van kunstwerken van lokale makers tot meubels gemaakt van regionale materialen. Dit geeft de woning een unieke uitstraling en benadrukt de verbondenheid met de omgeving.

Door de nieuwste trends in vastgoedstyling toe te passen, onderscheiden vastgoedstylisten zich van de concurrentie en versterken ze hun reputatie. Tevreden klanten die zien dat hun woning met oog voor de laatste interieurtrends is aangepakt, zullen eerder jouw diensten aanbevelen. Dit verhoogt je zichtbaarheid en succes.

In een dynamische markt als vastgoedpresentatie is voortdurend innoveren cruciaal. Blijf dus de nieuwste trends volgen en pas deze toe in je projecten. Zo blijf je relevant en essentieel voor elke woningverkoop.


Reactie plaatsen