Wat is een vastgoedstylist?

Wat is een vastgoedstylist?

Wat is een vastgoedstylist?

Een vastgoedstylist, ook wel verkoopstylist genoemd, is iemand die beroepsmatig woningen op professionele wijze verkoopklaar maakt door ze te restylen. Zo wordt de woning aantrekkelijk voor potentiële kopers, worden ze sneller én voor een hogere prijs verkocht. Een vastgoedstylist heeft verstand van vastgoedmarketing, het stylen van woningen en online presentaties van woningen voor de verkoop. Het restylen van een woning heeft niets te maken met woontrends of interieurstyling, maar puur met het herstructureren van de inrichting van een woning.

Vastgoedstyling is een belangrijk onderdeel van de verkoop van een woning. De kwaliteit van woningpresentaties is mede dankzij internet enorm toegenomen. Kopers kunnen niet door 'andermans troep' heen kijken en verwachten steeds meer kant-en-klare woningen. Voor verkopers is het aan de andere kant ook lastig om objectief hun eigen woning te bekijken en deze te presenteren voor een grote doelgroep.

Een vastgoedstylist kan dat wel! Zij (of hij) is een professional die precies weet op welke wijze een woning aantrekkelijk wordt gepresenteerd voor een grote doelgroep.

[caption id="attachment_201148" align="alignnone" width="1200"]wat is een verkoopstylist Vastgoedstylisten meubileren ook leegstaande woningen voor de verkoop.[/caption]

Waarom het zinvol is een vastgoedstylist in te schakelen bij de verkoop van je huis


Een vastgoedstylist:
 • is objectief
  Grootste probleem voor huizenverkopers en makelaars is dat ze emotioneel zijn betrokken bij de verkoop van een huis en daardoor niet objectief naar de woning kunnen kijken.
 • is een professional
  Vastgoedstylisten hebben gevoel voor styling, kennen de geheimen van een aantrekkelijk huis en zijn gespecialiseerd in presenteren. Presenteren doet begeren. Een woning kopen graat grotendeels op gevoel. Vastgoedstylisten zijn bij uitstek de experts in het creëren van zo’n goed gevoel. Zij weten hoe je een huis aantrekkelijk maakt, waar kijkers blij van worden, zowel off-line (tijdens bezichtigingen) als on-line (op Funda).
 • richt zich op de juiste doelgroep
  Prijs wordt mede bepaald door verhouding vraag-aanbod. Vastgoedstylisten richten zich op een grote doelgroep, waardoor meer kijkers worden getrokken en dus schaarste kan worden gecreëerd. Dit komt alleen maar ten goede aan de verkoopprijs. Maar ook de snelheid van verkopen heeft invloed op de prijs. Hoe langer een woning te koop staat, des te groter de kans dat een makelaar of verkoper met de prijs gaat sleutelen en
  die gaat nooit omhoog.

De diensten die vastgoedstylisten aanbieden zijn verschillend, omdat het vakgebied erg breed is. Maar de basis is altijd het geven van verkoopstylingadviezen aan verkopers en/of het ter plekke restylen van de woning.


In Nederland zijn verschillende opleidingsinstituten waar je het vak van vastgoedstyling kunt leren. Er zijn echter geen officiële diploma's op MBO of HBO verkrijgbaar. Wel bestaat er sinds 2011 een onafhankelijk keurmerk, Keurmerkstylist Vastgoed. Dat keurmerk kunnen vastgoedstylisten krijgen door zich te laten toetsen door een onafhankelijke beoordelingscommissie.
Reactie plaatsen