Ruimte creëren met vastgoedstyling

Ruimte creëren met vastgoedstyling

Een belangrijke taak van een vastgoedstylist is dat ze de ruimtebeleving in een woning voor de verkoop optimaliseert. In eerste instantie zul je misschien denken, dat is makkelijk! Gewoon het huis leeg halen dan is het meteen ruim. De praktijk bewijst echter anders. Ruimte, en dan bedoelen we eigenlijk ruimtebeleving, kun je op verschillende manieren creëren.

Ruimte creëren met behulp van meubels


Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar ruimtebeleving creëer je juist met het vullen van een ruimte. Een lege ruimte lijkt altijd kleiner dan een gemeubileerde ruimte. Dat komt omdat meubels voor kijkers een referentiekader bieden. Kijkers kunnen zich in een lege ruimte niet goed voorstellen of hun bank of eettafel in de woonkamer past en hoeveel ruimte die zal innemen.

[caption id="attachment_202067" align="alignnone" width="800"]ruimte vastgoedstyling Dezelfde ruimte met en zonder meubels, welke lijkt groter?[/caption]

Ruimte creëren met licht


Een andere belangrijk element is licht in een ruimte. Hoe lichter een ruimtes, des te groter die lijkt. Vandaar ook dat vastgoedstylisten hun klanten regelmatig donkere of fel gekleurde muren adviseren om wit te schilderen. Wit reflecteert het meeste licht, vandaar dat deze kleur optimaal is voor ruimte waar weinig licht binnenvalt.

Naast muren kunnen ook witte meubels en woonaccessoires voor extra licht zorgen. Blijkt een ruimte nog te donker, dan is het gebruik van kunstlicht (lampen, kaarsjes, etc.) altijd een optie.

Ruimte door symmetrie


Symmetrie maakt ruimtes overzichtelijk voor kijkers. Je kunt dan denken aan meubels in een ruimte symmetrisch te plaatsen. Maar ook herhalingen werken goed, zoals 2 of 3 dezelfde woonaccessoires naast elkaar.
Ook kan symmetrie toegepast worden in kleur. Meubels of woonaccessoires die allemaal dezelfde kleur hebben. Het vormt een geheel en geeft rust en de ruimte lijkt hierdoor groter.
Reactie plaatsen