Geschikt als vastgoedstylist?

Geschikt als vastgoedstylist?

Misschien twijfel je of je wel geschikt bent vastgoedstylist te worden. Heb je wel de juiste vooropleiding en de juiste eigenschappen om het vak te leren? Het belangrijkste is dat jij gevoel en interesse hebt in woonstyling. Het is voor jou geen straf om woonbladen te lezen en woonprogramma's te kijken en wellicht dat je je eigen interieur ook regelmatig onder handen neemt. Daarnaast dien je goed te kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk omdat je klanten advies gaat geven. Empatisch vermogen is daarbij ook een vereiste.

Welke vooropleiding heb je nodig


In feite kan iedereen met bovengenoemde eigenschappen het vak van vastgoedstyling leren. Juist omdat het vakgebied erg breed is en verschillende specialisaties mogelijk zijn, zien wij geen beperkingen waarom je onze opleiding niet zou kunnen volgen. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig op het gebied van interieurstyling, bouwkunde, makelaardij, etc. Maar het is zeker een pluspunt wanneer je in aangrenzende kennisgebieden geïnteresseerd bent.

Zelfstandig ondernemen


Als je het vak als zelfstandig ondernemer wilt uitoefenen dan is het natuurlijk van belang dat je ondernemende kwaliteiten bezit. Ondernemen gaat met vallen en opstaan en dus is een grote dosis doorzettingsvermogen van belang. Maar ook ondernemen kun je leren.

Doorgroeien naar Keurmerkstylist Vastgoed


Na het afronden van de Basisopleiding Vastgoedstylist, heb je alle kennis in huis om als vastgoedstylist aan de slag te gaan. Maar ook daarna kun je doorleren en je verder specialiseren binnen het vakgebied. Denk aan vastgoedfotografie, plattegronden maken met Floorplanner, etc. Na een paar jaar werkervaring kun je doorgroeien naar Keurmerkstylist Vastgoed. Het enige onafhankelijke keurmerk binnen het vakgebied van vastgoedstyling.
Reactie plaatsen