Geschiedenis van vastgoedstyling

Geschiedenis van vastgoedstyling

De geschiedenis van vastgoedstyling is nog niet erg groot. Gezien het feit dat vastgoedstyling pure marketing is, is het niet zo vreemd dat dit vak in Amerika is ontstaan. In Amerika spreekt men over 'home staging'. In de jaren 70 heeft Barb Schwarz, van oorsprong interieurstyliste, de term 'home staging for sale' geïntroduceerd. Zij ontdekte dat woningen die speciaal voor de verkoop werden gestyled, veel beter verkocht werden. In de jaren 80 begon zij haar opleidingsinstituut.

Vervolgens introduceerde Ann Maurice home staging in Engeland via het tv-programma 'House Doctor'. Deze term werd toen heel populair in Engeland en is daarna ook overgewaaid naar Nederland.

In Nederland is vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling, bekend geworden voor het Nederlandse publiek door tv-programma's zoals de TV-Makelaar. Vanaf 2006 ontstaan ook in Nederland de eerste opleidingsinstituten die dit vak onderwijzen.

In 2009 wordt de beroepsvereniging BNS Crisp opgericht die de belangen behartigt van zowel interieur- als vastgoedstylisten. In 2012 is het keurmerk 'Keurmerkstylist Vastgoed' opgericht. Professionele vastgoedstylisten met minimaal 2 jaar werkervaring kunnen zich hierbij aansluiten, nadat zij zijn beoordeeld door een onafhankelijke keurmerkcommissie. Deze vastgoedstylisten behoren tot de de top van Nederland.
Reactie plaatsen